Czy któryś z dużych składów piwa w Poznaniu ( Krzywoń? Wawrzyniak?) sprzedawał w okresie międzywojennym piwo Lwowskiego Towarzystwa Akcyjnego? Przeglądałem kilka spisów adresowych Wielkopolski, ale nie natrafiłem na żaden slad. Wydaje mi się, że tak duży browar jak LTAB, który ponoć miał ponad 130 firmowych składów piwa/reprezentacji w całej Polsce, musiał "obstawić" również tak duży i piwny region..
Piwo lwowskie w Wielkopolsce
Collapse
X
-
Na winiecie papieru firmowego Krzywonia jest tylko wzmianka o reprezentacji na Poznań i Pomorze: Arcyksiążęcego Browaru w Żywcu oraz Mieszczańskiego Browaru w Piźnie, ale jest również informacja o prowadzonej hurtowni piwa i może w tym segmencie sprzedawano piwo lwowskie. W archiwum powinny być akta z licznych spraw, które miał Krzywoń.
Related Topics
Collapse
-
Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in....
-
Channel: Pomorskie
-
-
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Działająca od jesieni zeszłego roku brneńska piwoteka nastawiona w dużej mierze na "kyseláče" (czyli kwasy - sour).
A co jeszcze bardziej zaskakuje dużą część (jeśli nawet nie ponad połowę) stanowią piwa z Polski (Funky Fluid, Rockmill, Nepomucen, Maryensztadt, Birbant,...-
Channel: Czechy
2022-09-25, 22:04 -
-
Kolor herbaciany , piana nie chciała się wytworzyć , wysycenie niskie . W smaku herbata z dziwnym posmakiem i niską goryczką . Mimo tego piwa nie trzeba wylewać , piłem gorsze . Kupione za 3.43 zł więc nie ma co narzekać
. I tak chyba jest lepsze niż gra naszej reprezentacji .
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Poszukuję informacji dotyczących Zjednoczonych Składów Piwa w Łomży....
-
Channel: Historia
2019-12-05, 10:57 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment