Piwo lwowskie w Wielkopolsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kałusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.02
    • 302

Piwo lwowskie w Wielkopolsce

Czy któryś z dużych składów piwa w Poznaniu ( Krzywoń? Wawrzyniak?) sprzedawał w okresie międzywojennym piwo Lwowskiego Towarzystwa Akcyjnego? Przeglądałem kilka spisów adresowych Wielkopolski, ale nie natrafiłem na żaden slad. Wydaje mi się, że tak duży browar jak LTAB, który ponoć miał ponad 130 firmowych składów piwa/reprezentacji w całej Polsce, musiał "obstawić" również tak duży i piwny region..
    sj
  • Borsuczysko
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.07
    • 11

Na winiecie papieru firmowego Krzywonia jest tylko wzmianka o reprezentacji na Poznań i Pomorze: Arcyksiążęcego Browaru w Żywcu oraz Mieszczańskiego Browaru w Piźnie, ale jest również informacja o prowadzonej hurtowni piwa i może w tym segmencie sprzedawano piwo lwowskie. W archiwum powinny być akta z licznych spraw, które miał Krzywoń.

Comment

Related Topics

Collapse

• abernacka
      Gdańsk, Aleja Grunwaldzka 135a, Marynarz Sklep/Bar
      abernacka
      Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in....
      2024-03-16, 21:12
    • dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 04:20
    • darekd
      Brno, Milady Horákové 5a, Kyselá Rybka
      darekd
      Działająca od jesieni zeszłego roku brneńska piwoteka nastawiona w dużej mierze na "kyseláče" (czyli kwasy - sour).
      A co jeszcze bardziej zaskakuje dużą część (jeśli nawet nie ponad połowę) stanowią piwa z Polski (Funky Fluid, Rockmill, Nepomucen, Maryensztadt, Birbant,...
      2022-09-25, 22:04
    • LESNICZYy
      Nepomucen, Free kick
      LESNICZYy
      Kolor herbaciany , piana nie chciała się wytworzyć , wysycenie niskie . W smaku herbata z dziwnym posmakiem i niską goryczką . Mimo tego piwa nie trzeba wylewać , piłem gorsze . Kupione za 3.43 zł więc nie ma co narzekać . I tak chyba jest lepsze niż gra naszej reprezentacji .
      2021-06-25, 17:00
    • banasrobert
      Zjednoczone Składy Piwa Łomża
      banasrobert
      Poszukuję informacji dotyczących Zjednoczonych Składów Piwa w Łomży....
      2019-12-05, 10:57
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...