Skany krakowskiej gazety z 1917. Wojna, nie ma jęczmienia, a piwo robić trzeba - zobaczcie z czego!
Wojenny surogat piwa - 1917
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
marzy mi się piwo z końskiego zębu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzimarzy mi się piwo z końskiego zębu
Comment
-
-
no proszę, można więc rzec że kukurydza to tradycyjny surowiec piwny- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzino proszę, można więc rzec że kukurydza to tradycyjny surowiec piwnyMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
no i holenderskie lagery są jakie są- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzino i holenderskie lagery są jakie sąMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziZdziwiłbyś się na NL forach piwowarów domowych wszystkie Pilsy i nie tylko mają w recepturze kukurydzę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziPrzemysłowe aby obnizyć koszty - to rozumiem, ale domowi piwowarzy po co dodają tą kukurydze?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziPrzemysłowe aby obnizyć koszty - to rozumiem, ale domowi piwowarzy po co dodają tą kukurydze?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziNp. żeby rozjaśnić brzeczkę. Może w NL lubią bardzo jasne piwa.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziPrzemysłowe aby obnizyć koszty - to rozumiem, ale domowi piwowarzy po co dodają tą kukurydze?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziZdziwiłbyś się na NL forach piwowarów domowych wszystkie Pilsy i nie tylko mają w recepturze kukurydzę.
Ale fakt że tu ciężko wypatrzeć lagera bez kukurydzy...Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
Comment