Rozlewnia metex

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sebool5
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.05
    • 18

Rozlewnia metex

witam jestem tutaj nowy . Mieszkam w Ostrzeszowie w którym znajdowała sie rozlewnia metex . Macie jakieś informacje o tejże rozlewni . Z tego co ja słyszałem to została zamknięta z powodu przekrętów typu nalewali swoje piwo a zamykali etykietą żywca czy Lecha.
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Nic nie wiem aby RP Metex kantowało na etykietach. Rozlewali piwa browarów: Piast, Racibórz, Częstochowa i Lech. Mieli swoje własne wzory. Tylko tyle wiem o tej rozlewni.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• sopista
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sebool5
      Macie jakieś informacje o tejże rozlewni . Z tego co ja słyszałem to została zamknięta z powodu przekrętów typu nalewali swoje piwo a zamykali etykietą żywca czy Lecha.
      A jakie swoje piwo mogli nalewać, jeśli to była rozlewnia a nie browar?

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
        dadek
        Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
        Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
        2023-11-03, 00:29
      • seba_gliwice
        PW etykieta Starogard Gradński - rozlewnia Gdynia
        seba_gliwice
        Witam Kolegów,

Kieruję pytanie, być może trochę naiwne, ale liczę na szczerą odpowiedź, a w ostateczności przychylność …
        Ostatnio na portalu aukcyjnym eBay była oferta pakietu etykiet polskich z jedną etykieta przedwojenną z Browaru Obywatelskiego w Starogardzie...
        2020-09-08, 08:59
      • dadek
        Hajnówka, Gajowa 1 a, Browar Markowy (nowy)
        dadek
        Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
        2020-09-06, 01:16
      • heckler
        Czechy, Předklášteři, Pivovarská 1002, Klášterní pivovar Porta Coeli
        heckler
        Trzynastowieczny Klasztor Porta Coeli ( brama niebios) został założony w wiosce Předklášteří przez królową Konstancję. Jest to jedyny klasztor Cysterski na Morawach i jedyny żeński Cysterski w całej Republice Czeskiej. Oprócz niego w Czechach funkcjonują jeszcze dwa, ale męskie klasztory...
        2019-11-18, 08:02
      • heckler
        Czechy, Příbor, Josefa Rašky 392, Pivovar Pivojem
        heckler
        Jan Jemelka , to kolejny piwowar domowy, który spełnił swoje marzenie o własnym browarze. Instalację ustawiono na parterze prywatnego domu stojącego w jednej ze starych, ciasnych uliczkach miasta Příbor.
        Cały sprzęt został zakupiony w Chinach i w jego skład wchodzi 500 litrowa warzelnia...
        2023-10-10, 08:08
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...