W 1906 roku w Krakowie sprzedawane było przez Bernarda Freundlicha. Wg tej reklamy piwo trzcinickie zostało oznaczone złotymi medalami na 14 wystawach światowych. Źródło : Skorowidz przemysłowo handlowy Królestwa Galicyi. Lwów 1906.
Przeglądając lokalny tarnowski tygodnik znalazłem kilka reklam związanych z browarem, może ci się przydadzą. Pochodzą z 1897 roku, z tygodnika ,,Pogoń"
Piękny tekst !
Sama reklama pochodzi z warszawskiego browaru Sommera, późniejszego K. Machlejda. Na oko wygląda na połowę XIX wieku.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Obecnie na tym terenie stoją dwa wielorodzinne budynki mieszkalne wybudowane latach 2005-2007. Jeden, zaadaptowany pod nadzorem konserwatora, to budynek byłego browaru, drugi jest nowy współcześnie wybudowany..
Jakieś namiary na ten browar, tj zaadaptowany budynek? Przez street view dostrzegam jakiś współczesny blok, ale nie mogę doszukać się budynku byłego browaru. Do tej pory sądziłem, że został zburzony, a na jego miejscu powstało boisko pobliskiej szkoły.
Sama reklama pochodzi z warszawskiego browaru Sommera, późniejszego K. Machlejda. Na oko wygląda na połowę XIX wieku.
Mea culpa. Na śmierć zapomniałem o Sommerze ale tym grudziądzkim. Reklama z okresu międzywojennego
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Tajemnica wagonu 50053 to opowieść o końcowym akordzie w historii browaru w Trzcinicy. Trochę gorzko, trochę śmiesznie (jeśli komuś do śmiechu). Tekst tu:
Comment