Nie wiem czy to już było, ale w necie znalazłem coś takiego, może się komuś przyda:
Spis browarów przedwojennych ziem polskich
Collapse
X
-
uboga ta lista. Brak np. Nakła nad Notecią, Mroczy, Szubina (że wymienię moje okolice) żeby wiele nie szukać
Comment
-
-
Spis wg mnie chamsko skopiowany z istniejącej znacznie wcześniej w necie listy browarów jaka znajduje się na stronie Janusza Skrzyniarza http://www.zsir.ia.polsl.pl/hosil/etykiety.htm
Samo znalezienie go w necie też nie jest problemem gdyż często po wpisaniu nazwy któregoś z wymienionych browarów podaje go wyszukiwarka poprzez co i ja widziałem ten spis.
Póki co wg mnie (ale i tak daleki jeszcze do ideału) najlepszy i najbardziej kompletny jest KSIĄŻKOWY spis browarów ziem polskich wydany przez niemiecki klub birrofilistów BDM FvB.Last edited by Cooper; 2009-03-22, 18:06.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Mój spis "Browary Polskie na byłych i obecnych trenach Polski" powstaje w częściowym oparciu o spis niemiecki, obecnie jest w nim ponad 3 000 browarów i ponad 20 000 właścicieli, więc ta lista którą przedstawiłeś to mały pikuś. Spis ten robię z przerwami około 9 lat na bieżąco są wpisywane napływające nowe dane, przy sprzyjających okolicznościach jestem wstanie skończyć go w ciągu roku ale i tak zawsze będą dochodziły nowe informację które będą go powiększały, Jeżeli już się ukaże to zapewne w wersji katalogowej pisanej i płytowej.
Comment
-
Comment