Browar Jana Kleina "Na Pohulance" we Lwowie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pizmak666
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.12
    • 1907

Pochwal się zdjęciami tych rzeczy na początek.
    „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2002.11
      • 6059

Fajnie że napisałeś na naszej stronie
      Wśród nas kolekcjonerów największe zainteresowanie budzą oczywiście birofilia czyli wspomniane kufle i inne sygnowane nazwą browaru przedmioty. Chętnie byśmy je zobaczyli.
      Zbieraj rodzinne informacje na ile jest to mozliwe. Może kiedyś opracujesz je np w formie jakiejś książki o browarze. W końcu to Ty masz dostęp nie do historii z archiwum a do tej żywej czyli potomków Jana Kleina jak rozumiem.
      Na naszym forum jest kolega Kałusz, Kopalnia wiedzy o browarach kresowych w tym oczywiście lwowskich. Kolekcjoner a zarazem autor kilku książek o kresowym browarnictwie.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Dionis
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2021.04
        • 1

Skarbonka na
        żetony :

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 11:26
        • OkocimPrzedwojenne
          Browar Jana Götza / Browar Okocim - przedwojenne
          OkocimPrzedwojenne
          Dzień dobry,

poszukuję przedwojennych dokumentów, reklam i akcesoriów (butelki, etykiety, podkładki itd.) związanych z Browarem Jana Götza w Okocimiu oraz jego reprezentacjami, zastępstwami i składami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Serdecznie pozdrawiam!
          wczoraj, 14:34
        • dadek
          Gryfice, Nowy Świat 8, Browar Folga
          dadek
          Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
          2019-09-27, 04:46
        • dadek
          Szczecin, Panieńska 12, Browar pod Zamkiem
          dadek
          W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
          Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...
          2019-09-03, 04:00
        • e-prezes
          Browar Jana, Paolo Pils
          e-prezes
          Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
          2023-02-27, 11:09
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...