Mam zaszczyt uwiadomić niniejszem szerokiej Publiczności jako osoba dobrze z tematyką książek o piwie obznajmiona iż nowa książka Szanownego Sławomira Jędrzejewskiego zasługuje na baczniejszą uwagę, w nieczem nie ustępuje poprzedniej tegoż autora, każdy znawca tematu po zapoznaniu się z treścią musi przyznać pierwszeństwo przed wszystkimi innemi, sprosta najwybredniejszym gustom, a przytem cena jest przystępna, książki Szanownego autora zajmują u mnie na półce naczelne miejsce.
Ps. Kiedy następna i które browary?
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Odebrałem nareszcie moje egzemplarze. Piękny kawał historii. Gratulacje dla autora, czyta się jak kryminał. Jeden egzemplarz wzbogaci oczywiście zasoby naszej biblioteki w Berlinie.
Jakby to ująć, mam 22 lata i zacząłem się interesować pochodzeniem mojej rodziny. Moja żyjąca babcia jest z domu Klein. Ze Lwowa jej mama przyjechała do Ziębic skąd pochodzi moja babcia. Często opowiadała mi o browarze we Lwowie na pohulance jak i o równiez rodzinnym browarze w
Ziębicach. Do dziś mam oryginalne kufle z browaru Jana Kleina, obrazów i zdjęć z jak i samego Browaru. Chętnie posłucham czy sami macie jakieś pytania bo mam plan zrobić dokładne drzewo genealogiczne i będę wyruszał do Babci żeby dowiedzieć się całej historii. Nie chcę żeby ze swoimi przeżyciami i pamięcią poszła do grobu.
Dlatego nie jestem internetowym trollem tylko jestem w poszukiwaniu historii o moich przodkach.
Comment