Lodówka z Żywca
Collapse
X
-
Prezentowana na zdjęciu lodówka pochodzi z lat 30-tych XX wieku i była użyczana przez browar patronackim lokalom do przechowywania żywieckiego piwa butelkowego.
Miałem okazję zakupić już trzy takie lodówki, cieszą oko turystów w muzeum i piwiarni w browarze żywieckim. -
Dziękuję za informację, myslalem że jest ona z trochę wcześniejszego okresu. Moja jest bardzo skornikowana i poniszczona więc oddałem ją do renowacji. Jeżli jest to możliwe prosiłbym o zdjęcia pańskich lodówek tak aby jak najlepiej oddać klimat tamtych czasów. Wydaje mi się że po wojnie była ona "odświeżana" bo w wewnątrz jest druga blacha przykrywająca orginał, kran jest mosiężny a klamka już nie więc pewnie została podmieniona, co do koloru to również wydaje mi się że została odmalowana.Comment
Related Topics
Collapse
-
W kolekcji szkiełek Żywca z serii Żywiecka Szkoła Piwowarska posiadam: pokal Bock, szklanka Białe, kufel Marcowe, szklanka Saison, szklanka APA, pokal Porter, pokal Szampańskie, szklanka IPA, szklanka Amerykańskie Pszeniczne, pokal Belgijskie Ale. Czy jest coś jeszcze? Czy są wersje miniaturowe...
-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
-
Channel: Czechy
-
-
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Nowa...-
Channel: Czechy
-
-
Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...3 Photos-
Channel: Łotwa
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment