Czy ktoś z Was wie, jaka firma ( firmy?) była importerem piwa Carlsberg w Polsce w okresie międzywojennym?
Carlsberg w Polsce przed 1939 rokiem
Collapse
X
-
Chyba najlepiej zapytać w Kopenhadze. Napisz do centrali, może coś wiedzą.Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Czarne złoto z alko 5.5% (IBU 28).
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoty.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość i winko strongowe.
Smak - słodkawe, smaki strongowe, winko, lekka goryczka, lekko sciągające....-
Channel: Szwecja
2024-06-27, 14:37 -
-
Lekki organiczny koncernowy pilsik. Alko 4,2% a IBU 25.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - złoty jasny.
Aromat - zbożowość z nutą ziołową.
Smak - słodkawa słodowość, lekko żołędziowe...-
Channel: Szwecja
2024-06-23, 15:48 -
-
Piwo aktualnie warzy się w Carlsberg Marston's.
Zmniejszono zawartość alko do 4.6%
Butelka 660 ml - koszt 2 funty.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość...-
Channel: Anglia
-
-
Lekki lagerek z alko 4.6% znany także u nas już od jakiegoś czasu.
Piana - spora, aż za duża.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasna słomka.
Aromat - jakiś chmiel ziołowy na zbożowym.
Smak - lekko słodkawe, zbożowo ryżowe, lekko mydlane owoce...-
Channel: Anglia
2024-09-19, 14:10 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment