Witam wszystkich forumowiczów. Pracuję w placówce muzealno-wystawienniczej i chciałbym zrealizować wystawę historyczno-edukacyjną na temat browarnictwa w regionie Kociewia począwszy od średniowiecza a skończywszy na początkach XX wieku. Ze szczególnym uwzględnieniem browaru tczewskiego (z tego co mi wiadomo zachowało się niewiele na temat owego browaru). Poszukuję wszelakich informacji na POWYŻSZY TEMAT. Z góry bardzo dziękuje za pomoc
Browarnictwo na Kociewiu od średniowiecza do początków XX wieku
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-10-14, 18:11.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Co to jest oporządzenie piwowarów?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCo to jest oporządzenie piwowarów?
Comment
-
-
Acha, etykiety orz jedną podstawkę oraz szyld mozesz obejrzeć tu:
Może to nic nie daje, ale pozwala oszacować ile takich eksponatów może istnieć.
No i jeszcze takie coś: www.browar.biz/forum/showthread.php?t=64165
Niestety pod podanym tam linkiem wyświetla się już coś innego.
Artykuł jest pod tym adresem https://www.wiadomosci24.pl/artykul/...iwie_8416.htmlOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-10-14, 19:11.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To wstawiłbyś go jako cytat we wskazanym wątku zanim bezpowrotnie gdzieś zginie w czeluściach netu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DawidF Wyświetlenie odpowiedziWitam wszystkich forumowiczów. Pracuję w placówce muzealno-wystawienniczej i chciałbym zrealizować wystawę historyczno-edukacyjną na temat browarnictwa w regionie Kociewia począwszy od średniowiecza a skończywszy na początkach XX wieku. Ze szczególnym uwzględnieniem browaru tczewskiego (z tego co mi wiadomo zachowało się niewiele na temat owego browaru). Poszukuję wszelakich informacji na POWYŻSZY TEMAT. Z góry bardzo dziękuje za pomoc
Znane mi są dwa browary w tym mieście z tego okresu. Browar zamkowy i miejski.Ostatnia zmiana dokonana przez machandel; 2015-04-20, 00:35.
Comment
-
Comment