Mam pytanie do znawców tematu. Interesuje mnie czy w Gambrinusie był dyr. prezesa o imieniu Józef K....??. Z nazwiska tylko pamiętam literę K.
Z góry dziękuję za informacje
Owym poszukiwanym Józefem K. moze być Józef Kolder, Kierownik browaru w Będzinie w latch 1958 - 1967. Będe wdzięczny za wszelkie informacje dodatkowe, bowiem Józef Koleder był swego czasu Kierownikiem browaru w Bojanowie ( 1945-1955); w Żarach ( 1956- 1958).
Owym poszukiwanym Józefem K. moze być Józef Kolder, Kierownik browaru w Będzinie w latch 1958 - 1967. Będe wdzięczny za wszelkie informacje dodatkowe, bowiem Józef Koleder był swego czasu Kierownikiem browaru w Bojanowie ( 1945-1955); w Żarach ( 1956- 1958).
Na tej pocztówce/zdjęciu jest Józef Kolder. Z drugiej strony dedykacja z podpisem Józefa Kolder-a
Oto 2 legitymacje ubezpieczeniowe Józefa Koldera (ur.15.11.1910 r.) i prawdopodobnie jego syna Józefa Koldera (ur. 7.07.1942 r.) z Będzińskich Zakładów Piwowarsko-Słodowniczych
Witam,
czy mogę prosic o skan min 300 dpi - zdjęcia i legitymacji na mój mail: mikwit@o2.pl lub witold.mikolajczyk@gmail.com oraz propozycję ceny w przypadku ewentualnej sprzedaży.
Pozdrawiam,
Mikwit
Witam,
przygotowuje opracowanie o browarze w Bojanowie, może posiada Pan jakis dokumenty, zdjęcia Dziadka z okresu kierowania tym browarem?
Będę wdzieczny za wszselkie matariały, informacje.
POzdrawiam,
Mikwit
Witam z Bojanowa. Znałem twego dziadka Józefa Koldera a syn jego był moim kolegą i w 1956 roku ukończyliśmy szkołę podstawową w Bojanowie i właśnie poszukiwałem mego kolegę Józefa w związku z 50-leciem ukończenia szkoły podstawowej. Jeśli znajdę zdjęcia z pracy Józefa w browarze w Bojanowie to prześlę przez internet. Jeśli Twój ojciec żyje to pozdrów go od Zbigniewa Niemczyka z Bojanowa.
Szanowny Panie Zbigniewie,
będę wdzięczny za wszelkie informacje o Pańskim koledze a zdjęcia będą stanowić uzupełnienie przygotowywanego opracowania o Browarze w Bojanowie.
Pozdrawiam,
Mikwit
Adresuję tą wypowiedź głównie do Pana, prosząc o jakikolwiek kontakt z moim wieloletnim przyjacielem Józefem. Od dawna próbuję skontaktować się z nim lecz nie mogę znaleźć wystarczających informacji. Więc jeżeli by Pan taki kontakt posiadał albo ktokolwiek proszę o skontaktowanie się za pośrednictwem tego forum. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje na Jego temat bądź choćby jego krewnych czy przodków...
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
Miasteczko Detva leżące na środku Słowacji, nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ot takie sobie, którego zabudowa ciągnie się wzdłuż głównej drogi kilka kilometrów. Brak mi tam jakiegoś centralnego punktu jak rynek. Owszem kilka placów jest, ale jakoś nie są zbytnio eksponowane....
Comment