Mam pytanie do znawców tematu. Interesuje mnie czy w Gambrinusie był dyr. prezesa o imieniu Józef K....??. Z nazwiska tylko pamiętam literę K.
Z góry dziękuję za informacje
Owym poszukiwanym Józefem K. moze być Józef Kolder, Kierownik browaru w Będzinie w latch 1958 - 1967. Będe wdzięczny za wszelkie informacje dodatkowe, bowiem Józef Koleder był swego czasu Kierownikiem browaru w Bojanowie ( 1945-1955); w Żarach ( 1956- 1958).
Owym poszukiwanym Józefem K. moze być Józef Kolder, Kierownik browaru w Będzinie w latch 1958 - 1967. Będe wdzięczny za wszelkie informacje dodatkowe, bowiem Józef Koleder był swego czasu Kierownikiem browaru w Bojanowie ( 1945-1955); w Żarach ( 1956- 1958).
Na tej pocztówce/zdjęciu jest Józef Kolder. Z drugiej strony dedykacja z podpisem Józefa Kolder-a
Oto 2 legitymacje ubezpieczeniowe Józefa Koldera (ur.15.11.1910 r.) i prawdopodobnie jego syna Józefa Koldera (ur. 7.07.1942 r.) z Będzińskich Zakładów Piwowarsko-Słodowniczych
Witam,
czy mogę prosic o skan min 300 dpi - zdjęcia i legitymacji na mój mail: mikwit@o2.pl lub witold.mikolajczyk@gmail.com oraz propozycję ceny w przypadku ewentualnej sprzedaży.
Pozdrawiam,
Mikwit
Witam,
przygotowuje opracowanie o browarze w Bojanowie, może posiada Pan jakis dokumenty, zdjęcia Dziadka z okresu kierowania tym browarem?
Będę wdzieczny za wszselkie matariały, informacje.
POzdrawiam,
Mikwit
Witam z Bojanowa. Znałem twego dziadka Józefa Koldera a syn jego był moim kolegą i w 1956 roku ukończyliśmy szkołę podstawową w Bojanowie i właśnie poszukiwałem mego kolegę Józefa w związku z 50-leciem ukończenia szkoły podstawowej. Jeśli znajdę zdjęcia z pracy Józefa w browarze w Bojanowie to prześlę przez internet. Jeśli Twój ojciec żyje to pozdrów go od Zbigniewa Niemczyka z Bojanowa.
Szanowny Panie Zbigniewie,
będę wdzięczny za wszelkie informacje o Pańskim koledze a zdjęcia będą stanowić uzupełnienie przygotowywanego opracowania o Browarze w Bojanowie.
Pozdrawiam,
Mikwit
Adresuję tą wypowiedź głównie do Pana, prosząc o jakikolwiek kontakt z moim wieloletnim przyjacielem Józefem. Od dawna próbuję skontaktować się z nim lecz nie mogę znaleźć wystarczających informacji. Więc jeżeli by Pan taki kontakt posiadał albo ktokolwiek proszę o skontaktowanie się za pośrednictwem tego forum. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje na Jego temat bądź choćby jego krewnych czy przodków...
Comment