Mapa browarów zamknietych od 1945

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielo Wyświetlenie odpowiedzi
    [108] Kluczkowice - popraw datę otwarcia
    Poprawione. A lokalizacja?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Zgłoszone poprawki zostały naniesione.
      Last edited by Pendragon; 2012-01-17, 17:12.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

Dwie propozycje:
        1. temat przykleić, aby cały czas był u góry i nie zginął po paru tygodniach "próżnowania"
        2. po każdej aktualizacji mapy zamieszczać link w temacie, aby nie trzeba było przewijać całej strony w poszukiwaniu pierwszego postu. nic nie kosztuje, a nasze lenistwo dostanie dodatkowej pożywki.

Pytanie do wszystkich - poprawki i uścislenia dopisywać w tym temacie czy bezpośrednio do autora na PW?
        Pytanie do autora - w jaki sposób informować o dokładnej lokalizacji obiektów?
        Last edited by Krzysiu; 2012-01-17, 23:01.

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi

Pytanie do autora - w jaki sposób informować o dokładnej lokalizacji obiektów?
          Robisz tak:
          - Znajdujesz budynek (albo w przypadku rozmazanego obrazu przynajmniej jego okolicę)
          - klikasz prawym klawiszem myszy
          - pojawia się menu - wybierasz ostatnie na liście "co tu jest?"
          - na mapie pojawia się zielona strzałka
          - teraz na nią lewym klawiszem - powinno otworzyć się okienko z długością i szerokością geograficzną zaznaczonego punktu
          - kopiujesz te liczby i mi wysyłasz - tu lub na PW - mi to obojętne

Te cyferki są w dwóch formatach, wolę dziesiętny, czyli ten niebieski (np 51.403101, 18.095165 zamiast +51° 24' 11.16", +18° 5' 42.59"). Dziś już dostawałem namiary na kilka browarów, ale z powodu zaburzeń z formatowaniem zamiast ° miałem o, a tego Google Maps już nie łapało. Musiałem szukać w tablicy znaków symbolu stopni, skopiować go i wklejać. Dlatego poproszę wersję dziesiętną
          Last edited by Pendragon; 2012-01-17, 23:18.

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Ale linka do mapy już nie wkleiłeś

Proponuję lokalizację przesyłać na PW, żeby nie zaśmiecać tematu cyferkami, tutaj tylko informacje historyczne, czyli daty, nazwiska itp.

U mnie w menu po kliknięciu prawym przyciskiem nie ma opcji "co to jest".

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Nie podałem linka, bo żadnej aktualizacji w międzyczasie nie zrobiłem
              Poza tym dodałem linka do stopki, więc teraz wystarczy wyszukać jakikolwiek mój wpis.

Co do braku opcji, to nie wiem co począć, u mnie na 4 przeglądarkach jest, przy czym na wszystkich z wyjątkiem Mozilli na końcu jest jeszcze "Zgłoś problem", a "Co tu jest?" jest przedostatnie.

Edit:
              Zamknąłem mapę i otworzyłem jeszcze raz i teraz w Mozilli też pojawiła się opcja "Zgłoś problem", dziwne, ale może i Tobie w końcu się wyświetli "co tu jest". A w ogóle jakieś manu z kilkoma opcjami wyskakuje, czy nic pod prawym nie ma?
              Last edited by Pendragon; 2012-01-17, 23:49.

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Jest menu, ale nie ma "co to jest". Opera 9.64

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                  Jest menu, ale nie ma "co to jest". Opera 9.64
                  Być może w tym problem. Na Operze 11.60 w menu jest co trzeba.

Comment

• Chmielo
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.01
                    • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Poprawione. A lokalizacja?
                    Browar był tam, gdzie na mapie jest Kluczkowice Osiedle, bezpośrednio przy drodze 824. Obecnie jest tam przetwórnia owoców Agrico.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Czy teraz dobrze? Jeśli nie, zastosuj metodę opisaną w poście #19.

Comment

• Chmielo
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2007.01
                        • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        Czy teraz dobrze? Jeśli nie, zastosuj metodę opisaną w poście #19.
                        Idealnie. W miejscu wbicia wskaźnika prawdopodobnie była maszyna parowa, przy wjeździe na teren zakładu była studnia.
                        Last edited by Chmielo; 2012-01-18, 12:00. Powód: dalsza treść nieaktualna

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Dzisiaj nastąpiła spora aktualizacja. Ponad 20 browarów trafiło na swoje miejsca, doszło też 6 nowych, czyli starych - to te oznaczone [xxx], z czasem dostaną swój numerek.
                          Dzięki wszystkim za pomoc, a zwłaszcza Krzysiowi, który mocno namierza mi browary na PW.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

No to jeszcze jedna aktualizacja. Zostały zlokalizowane browary wrocławskie. Doszedł tam jeszcze browar Ratuszowy.

Comment

• pivaria
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.03
                              • 1538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedzi
                              Mam uwagę odnośnie położenia:
                              [02] Bergschloss Brauerei Stettin

Znajdował się on kilkadziesiat metrow na poludnie, w prostokatnym budynku, w ktorym jest teraz oznaczona siedziba KRUS. Znaczy sie tam na pewno byl browar, choc nie wiem czy na pewno ten konkretny. Wiem, bo zwiedzalem podziemia swego czasu.
                              Stettiner Bergschloss Brauerei Aktiengesellschaft działał do roku 1945 pod adresem Pommerensdorferstr. 23-24 - obecnie ul. Chmielewskiego.
                              Natomiast Bohrisch Brauerei Aktiengesellschaft przy Pommerensdorfenstr. 16 - też ul. Chmielewskiego.
                              Bohrisch to obecnie "Bosman" a Bergschloss to KRUS. Były to dwa osobne browary (ale pod wspólnym zarządem). Oba stały po dwóch stronach ulicy i dzieliła je odleglość około 300-400 metrów
                              Do Pendragona mam uwagę taką jak i poprzednicy:
                              Twoja praca nosi co prawda tytul Mapa browarów zamkniętych od 1945 należaloby jednak rozgraniczyć te zamknięte przez Niemców od tych zamkniętych przez Polaków (tutaj właściwsza byłaby data 1944).
                              A poza tym, to jak zwykle kawał świetnej roboty!
                              PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                              www.pivaria.pl
                              https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• Bombadil13
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria Wyświetlenie odpowiedzi
                                A poza tym, to jak zwykle kawał świetnej roboty!
                                Święta racja!!!
                                Czy Ty, Artur wogóle gdziesz pracujesz?
                                Jakbyś jednak nie pracował i opisał wszystkie browary tak jak Starograd...
                                Poszukuję

Comment

Przetwarzanie...
                                X