Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielo
Wyświetlenie odpowiedzi
Mapa browarów zamknietych od 1945
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Zgłoszone poprawki zostały naniesione.Last edited by Pendragon; 2012-01-17, 17:12.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dwie propozycje:
1. temat przykleić, aby cały czas był u góry i nie zginął po paru tygodniach "próżnowania"
2. po każdej aktualizacji mapy zamieszczać link w temacie, aby nie trzeba było przewijać całej strony w poszukiwaniu pierwszego postu. nic nie kosztuje, a nasze lenistwo dostanie dodatkowej pożywki.
Pytanie do wszystkich - poprawki i uścislenia dopisywać w tym temacie czy bezpośrednio do autora na PW?
Pytanie do autora - w jaki sposób informować o dokładnej lokalizacji obiektów?Last edited by Krzysiu; 2012-01-17, 23:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
Pytanie do autora - w jaki sposób informować o dokładnej lokalizacji obiektów?
- Znajdujesz budynek (albo w przypadku rozmazanego obrazu przynajmniej jego okolicę)
- klikasz prawym klawiszem myszy
- pojawia się menu - wybierasz ostatnie na liście "co tu jest?"
- na mapie pojawia się zielona strzałka
- teraz na nią lewym klawiszem - powinno otworzyć się okienko z długością i szerokością geograficzną zaznaczonego punktu
- kopiujesz te liczby i mi wysyłasz - tu lub na PW - mi to obojętne
Te cyferki są w dwóch formatach, wolę dziesiętny, czyli ten niebieski (np 51.403101, 18.095165 zamiast +51° 24' 11.16", +18° 5' 42.59"). Dziś już dostawałem namiary na kilka browarów, ale z powodu zaburzeń z formatowaniem zamiast ° miałem o, a tego Google Maps już nie łapało. Musiałem szukać w tablicy znaków symbolu stopni, skopiować go i wklejać. Dlatego poproszę wersję dziesiętnąLast edited by Pendragon; 2012-01-17, 23:18.
Comment
-
-
Ale linka do mapy już nie wkleiłeś
Proponuję lokalizację przesyłać na PW, żeby nie zaśmiecać tematu cyferkami, tutaj tylko informacje historyczne, czyli daty, nazwiska itp.
U mnie w menu po kliknięciu prawym przyciskiem nie ma opcji "co to jest".
Comment
-
-
Nie podałem linka, bo żadnej aktualizacji w międzyczasie nie zrobiłem
Poza tym dodałem linka do stopki, więc teraz wystarczy wyszukać jakikolwiek mój wpis.
Co do braku opcji, to nie wiem co począć, u mnie na 4 przeglądarkach jest, przy czym na wszystkich z wyjątkiem Mozilli na końcu jest jeszcze "Zgłoś problem", a "Co tu jest?" jest przedostatnie.
Edit:
Zamknąłem mapę i otworzyłem jeszcze raz i teraz w Mozilli też pojawiła się opcja "Zgłoś problem", dziwne, ale może i Tobie w końcu się wyświetli "co tu jest". A w ogóle jakieś manu z kilkoma opcjami wyskakuje, czy nic pod prawym nie ma?Last edited by Pendragon; 2012-01-17, 23:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJest menu, ale nie ma "co to jest". Opera 9.64
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPoprawione. A lokalizacja?
Comment
-
-
Czy teraz dobrze? Jeśli nie, zastosuj metodę opisaną w poście #19.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzy teraz dobrze? Jeśli nie, zastosuj metodę opisaną w poście #19.
Comment
-
-
Dzisiaj nastąpiła spora aktualizacja. Ponad 20 browarów trafiło na swoje miejsca, doszło też 6 nowych, czyli starych - to te oznaczone [xxx], z czasem dostaną swój numerek.
Dzięki wszystkim za pomoc, a zwłaszcza Krzysiowi, który mocno namierza mi browary na PW.
Comment
-
-
No to jeszcze jedna aktualizacja. Zostały zlokalizowane browary wrocławskie. Doszedł tam jeszcze browar Ratuszowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedziMam uwagę odnośnie położenia:
[02] Bergschloss Brauerei Stettin
Znajdował się on kilkadziesiat metrow na poludnie, w prostokatnym budynku, w ktorym jest teraz oznaczona siedziba KRUS. Znaczy sie tam na pewno byl browar, choc nie wiem czy na pewno ten konkretny. Wiem, bo zwiedzalem podziemia swego czasu.
Natomiast Bohrisch Brauerei Aktiengesellschaft przy Pommerensdorfenstr. 16 - też ul. Chmielewskiego.
Bohrisch to obecnie "Bosman" a Bergschloss to KRUS. Były to dwa osobne browary (ale pod wspólnym zarządem). Oba stały po dwóch stronach ulicy i dzieliła je odleglość około 300-400 metrów
Do Pendragona mam uwagę taką jak i poprzednicy:
Twoja praca nosi co prawda tytul Mapa browarów zamkniętych od 1945 należaloby jednak rozgraniczyć te zamknięte przez Niemców od tych zamkniętych przez Polaków (tutaj właściwsza byłaby data 1944).
A poza tym, to jak zwykle kawał świetnej roboty!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria Wyświetlenie odpowiedziA poza tym, to jak zwykle kawał świetnej roboty!
Czy Ty, Artur wogóle gdziesz pracujesz?
Jakbyś jednak nie pracował i opisał wszystkie browary tak jak Starograd...Poszukuję
Comment
-
Comment