Browar Sedelmajera w Stanisławowie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kałusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.02
    • 302

Dla zainteresowanych historią browaru Sedelmajera - przygotowuję do druku książeczkę o browarach działających w województwie stanisławowskim. Rozdział o browarze w Stanisławowie jest mocno rozbudowany w porównaniu do mojej poprzedniej książki o Kresach Wschodnich, ponieważ miałem dostęp do archiwum rodzinnego współwłaściciela browaru. Mam nadzieję, że uda mi się szybko zdobyć fundusze na druk.
    Załaczony skan pokazuje fragment z rozdziału o Korolowieckim Browarze Parowym.
    Attached Files
    sj

Comment

• Kałusz
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.02
      • 302

Dla zainteresowanych: wydałem książeczkę o browarach z województwa stanisławowskiego - 64 strony, format 19x22 cm,miękka oprawa, druk kolorowy (27 ilustracji), opisy browarów w Korolówce, Rozdole, Kałuszu, Diatkowcach i Stanisławowie, rozbudowane w porównaniu do wersji z mojej książki "Piwo to napój niezbędny. Przemysł piwowarski na Kresach Wschodnich II RP". Cena 20 zł + koszt wysyłki 10 zł. - jeśli ktoś jest zainteresowany , proszę o kontakt mailowy na adres: stryj1@gmail.com
      sj

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • dadek
        Gryfice, Nowy Świat 8, Browar Folga
        dadek
        Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
        2019-09-27, 04:46
      • dadek
        Suwałki, Noniewicza 42, Browar Północny (restauracyjny od 2017 roku)
        dadek
        Podobnie jak w Grudziądzu, również w Suwałkach żal patrzeć na zgliszcza zabytkowego Browaru Północnego z 1888 roku. Analogicznie w obu tych miejscach pod koniec 2017 (tu otwarcie 9.12.2017) powstały browary restauracyjne nawiązujące do długich tradycji piwowarskich swoich miast. W Suwałkach...
        2018-03-12, 21:46
      • dadek
        Hajnówka, Gajowa 1 a, Browar Markowy (nowy)
        dadek
        Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
        2020-09-06, 01:16
      • dadek
        Jaworzno, Stanisława Lema 17, Browar Bury
        dadek
        24.07.2019 miałem okazję odwiedzić browar Bury. To całkowicie nowy zakład zaprojektowany i zbudowany od podstaw na specjalnie zakupionej w tym celu działce, więc nie dziwne że znajduje się na peryferiach miasta w kształtującej się strefie przemysłowej.
        Sam budynek nie jest zbyt wielki,...
        2019-08-30, 02:50
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...