Jeżeli ktoś chciałby się wsłuchać w teksty Rafała Wojaczka i Andrzeja Bursy, w interpretacji Fonetyki to jest okazja. Ja miałem spore obawy bo interpretacja Wojaczka w wykonaniu Dariusza Wasilewskiego jest dla mnie mistrzostwem wszechświata ale Fonetyka daje radę.
14.06.2013, Warszawa, Wytwórnia Wódki Koneser, Fonetyka
Collapse
X
-
Koncert jest w ramach Nocy Pragi :
Jak co roku bierzemy udział w Nocy Pragi i przygotowaliśmy dla Was program tak, byście mogli jednej nocy być na spektaklu, koncercie, pokazie bębniarskim i imprezie!
+++
Godz. 18:00 - Praskie śpiewanie i muzykowanie z międzypokoleniowym zespołem muzycznym Cała Praga Śpiewa
Godz. 19:30 - Spotkanie na temat historii i tradycji praskiego folkloru
Dzięki balladom i piosenkom śpiewanym przez grupę "Cała Praga śpiewa" zanurzymy się w świat warszawskich przedmieść i tajemniczych spelunek. Koncertowi towarzyszyć będzie spotkanie tematyczne poświęcone miejskiemu folklorowi, na którym zastanowimy się skąd wziął się właściwie Felek Zdankiewicz i poznamy rodowód praskiego hymnu "Chodź na Pragę".
+++
Godz. 23.00 - Koncert zespoły Fonetyka / Poziom Dolny
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
"Wkrótce nowy album Fonetyki. Singiel „WARSZAWA-FANTOM” to zapowiedź albumu z tekstami Andrzeja Bursy. Krążek pod tytułem „BURSA” wypełnią konsekwentnie utwory z tekstami poety, ale pojawią się również utwory instrumentalne. Nowe dzieło Fonetyki to muzyka dojrzalsza i mocniejsza brzmieniowo.
- Choć singiel tego nie pokazuje, w przeważającej części utworów zdecydowaliśmy się porzucić typową formę w stylu wstęp/zwrotka/refren/zwrotka/refren/przejście/refren/koniec - taka formuła jest już wyeksploatowana. W tej muzyce najważniejsze są treści i emocje, podczas nagrań wyobrażałem sobie, że nagrywamy soundtrack do wyimaginowanego filmu, co pomogło zbudować ciekawy ambientowy klimat – mówi wokalista i producent albumu Przemek Wałczuk."
+++ od 21.00 / ogródek - pokazy bębniarskie Strefy Rytmu
Strefa Rytmu to szkoła gry na bębnach etnicznych, w której uczymy tradycyjnej muzyki z Afryki Zachodniej, Brazylii i Kuby. Strefa Rytmu to także organizator wyjazdów z bębnami - plenerowych warsztatów gry na djembe.
+++ od 21.00 do 5.00 / poziom górny
Fifti / Stare Piosenki - https://www.facebook.com/starepiosenki
Bartosz / Full Tandeta - https://www.facebook.com/fulltandeta
ZAPRASZAMY!"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
-
Comment