27.06.2013, Warszawa, CDQ, Włochaty

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

27.06.2013, Warszawa, CDQ, Włochaty

Zespół mocno kontrowersyjny, sprzedali się, nie sprzedali się, żyli jak śpiewali, nie żyli w ten sposób, postać wokalisty Paulusa (teraz nastąpiła zmiana). W każdym razie zespół niezmiernie ważny dla polskiej sceny niezależnej. Zachowując wszystkie proporcje był dla niej tym czym Crass dla sceny zachodniej. Warto posłuchać jak prezentują się już bez Paulusa, w nowej nieco odsłonie.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • podswierkiem
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.11
    • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Zespół mocno kontrowersyjny, sprzedali się, nie sprzedali się, żyli jak śpiewali, nie żyli w ten sposób, postać wokalisty Paulusa (teraz nastąpiła zmiana). W każdym razie zespół niezmiernie ważny dla polskiej sceny niezależnej. Zachowując wszystkie proporcje był dla niej tym czym Crass dla sceny zachodniej. Warto posłuchać jak prezentują się już bez Paulusa, w nowej nieco odsłonie.
    ...a ja wychowany m.in. na Rozgłośni Harcerskiej IV Programu PR, odkryłem Włochatego dopiero parę lat temu dzięki nastoletniemu synowi, który również magluje punka (z tym, że ja w moim miasteczku ok. 30 lat temu tworzyłem go).
    Ostatnia zmiana dokonana przez podswierkiem; 2013-06-14, 12:59.
    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
    Niechybnie brakuje tam nas!
    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
    Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 00:48
    • dadek
      Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
      dadek
      Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
      2025-01-29, 03:15
    • Serokomlak
      Islandia, Breiðdalsvík, Sólvellir 23, Beljandi Brugghus
      Serokomlak
      Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ]
      ...
      2024-10-13, 00:06
    • Serokomlak
      Islandia, Siglufjörður, Vetrarbraut 8-10, Segull 67 Brewery
      Serokomlak
      Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m.
      ...
      2024-10-06, 01:35
    • Prusak
      Wielka Brytania, Gloucester, 4 St Mary's Street. The Pelican Inn
      Prusak
      Klasyczny angielski pub położony niedaleko katedry i klasztoru w Gloucester, znanych przede wszystkim z tego, że kręcono tam sceny z Harrego Pottera (choć pewnie powinny być znane z innego powodu. Klientela złożona głównie z lokalsów, zróżnicowanych pod względem wiekowym i statusu społecznego,...
      2024-08-29, 17:54
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...