27.06.2013, Warszawa, CDQ, Włochaty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

27.06.2013, Warszawa, CDQ, Włochaty

Zespół mocno kontrowersyjny, sprzedali się, nie sprzedali się, żyli jak śpiewali, nie żyli w ten sposób, postać wokalisty Paulusa (teraz nastąpiła zmiana). W każdym razie zespół niezmiernie ważny dla polskiej sceny niezależnej. Zachowując wszystkie proporcje był dla niej tym czym Crass dla sceny zachodniej. Warto posłuchać jak prezentują się już bez Paulusa, w nowej nieco odsłonie.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • podswierkiem
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.11
    • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
    Zespół mocno kontrowersyjny, sprzedali się, nie sprzedali się, żyli jak śpiewali, nie żyli w ten sposób, postać wokalisty Paulusa (teraz nastąpiła zmiana). W każdym razie zespół niezmiernie ważny dla polskiej sceny niezależnej. Zachowując wszystkie proporcje był dla niej tym czym Crass dla sceny zachodniej. Warto posłuchać jak prezentują się już bez Paulusa, w nowej nieco odsłonie.
    ...a ja wychowany m.in. na Rozgłośni Harcerskiej IV Programu PR, odkryłem Włochatego dopiero parę lat temu dzięki nastoletniemu synowi, który również magluje punka (z tym, że ja w moim miasteczku ok. 30 lat temu tworzyłem go).
    Last edited by podswierkiem; 2013-06-14, 12:59.
    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
    Niechybnie brakuje tam nas!
    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
    Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

Przetwarzanie...
    X