2013.09.26-29 - Warszawa, 1 Warszawski Festiwal Kultury Piwnej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2318

2013.09.26-29 - Warszawa, 1 Warszawski Festiwal Kultury Piwnej

KP będzie nas za tydzień uczyć pod Narodowym kultury piwnej Tyskaczem z tanka
    Szczegóły tutaj: http://www.wfkp.pl/
  • legart
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2012.06
    • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
    KP będzie nas za tydzień uczyć pod Narodowym kultury piwnej Tyskaczem z tanka
    Szczegóły tutaj: http://www.wfkp.pl/
    Właśnie z tramwaju widziałem plakaty i zastanawiałem się kto to organizuje... Mam tylko nadzieję, że w ramach szerzenia kultury piwnej nie będą lali piwka do plastiku, jak zwykle bywa na imprezach plenerowych....
    Last edited by legart; 2013-09-20, 08:57.

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Dziękuję serdecznie Kompanii Piwowarskiej, że nie nazwali swojej imprezy Warszawskim Festiwalem Dobrego Piwa
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• TTOP
        Porucznik Browarny Tester
        • 2013.03
        • 449

na plakatach reklamujących to wydarzenie są różne szkła do piwa, ciekawe, czy zamówili z tej okazji sniftery z plastiku i tym podobne wynalazki;P Poza tym cośtam przebąkują na temat "możliwości spróbowania piw z małych browarów". Ja tam dam im szansę, najwyżej będzie niezły ubaw

Comment

• kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2318

Z tymi małymi browarami to mają chyba na myśli swoje produkty: " (...) W strefie piwnej uczestnicy Festiwalu będą mogli spróbować wszystkich marek Kompanii Piwowarskiej – tych produkowanych w Polsce i importowanych – jak również wybranych piw z browarów należących do Grupy SABMiller na całym świecie. (...)"
          Tutaj jeszcze trochę więcej o wydarzeniu: http://www.kp.pl/dla-mediow/aktualno...ry-piwnej.html

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Dla KP pracuje jeden z kilku sensoryków na Polskę a wy wątpicie w to, że będzie tam krzewiona Kultura piwna?

PS: polecam http://www.wfkp.pl/piwny-savoir-vivre.html . Szczególnie szkło do pilsa, stouta, trapista i marcowego
            Last edited by leona; 2013-09-20, 10:27.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Tak sobie patrzę na zawartość zakładki "Piwny świat" i tekst z plakatu ("Odkryj smak prawdziwie niepasteryzowanego piwa") i myślę... unikalna impreza.

Comment

• TTOP
                Porucznik Browarny Tester
                • 2013.03
                • 449

Coś czuję, że będzie coś na kształt Chmielaków pod względem "krzewienia kultury piwnej" (vide gość od żubra w tym roku, jego "show" i "uczestnicy" plus jeszcze pare innych miejsc tamże). Jednym słowem - trzeba tam być;P
                Last edited by TTOP; 2013-09-20, 10:40.

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Piwnie to będzie żenada ale mnie kusi kilka koncertów:

27 września
                  godz. 1600 – 2200

1830 - Koncert Kapeli Czerniakowskiej
                  2000 - Koncert Gwiazdy wieczoru : PIERSI

28 września
                  godz. 1600 – 2200

1830 - Koncert Kapeli Praskiej

29 września - Biesiada Tyska
                  godz. 1200 – 2200

2000 - Koncert Gwiazdy wieczoru - STASIEK WIELANEK z KAPELĄ

Lubię taki klimat i tyle.
                  "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Jurandofil
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    🍼
                    • 2007.10
                    • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                    PS: polecam http://www.wfkp.pl/piwny-savoir-vivre.html . Szczególnie szkło do pilsa, stouta, trapista i marcowego
                    Zauważyliście, że trzeba podać datę urodzenia, żeby wpuściło do środka?
                    Podałem 31 czerwca. Wpuściło
                    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

Przetwarzanie...
                    X