KP będzie nas za tydzień uczyć pod Narodowym kultury piwnej Tyskaczem z tanka
Szczegóły tutaj: http://www.wfkp.pl/
Właśnie z tramwaju widziałem plakaty i zastanawiałem się kto to organizuje... Mam tylko nadzieję, że w ramach szerzenia kultury piwnej nie będą lali piwka do plastiku, jak zwykle bywa na imprezach plenerowych....
na plakatach reklamujących to wydarzenie są różne szkła do piwa, ciekawe, czy zamówili z tej okazji sniftery z plastiku i tym podobne wynalazki;P Poza tym cośtam przebąkują na temat "możliwości spróbowania piw z małych browarów". Ja tam dam im szansę, najwyżej będzie niezły ubaw
Z tymi małymi browarami to mają chyba na myśli swoje produkty: " (...) W strefie piwnej uczestnicy Festiwalu będą mogli spróbować wszystkich marek Kompanii Piwowarskiej – tych produkowanych w Polsce i importowanych – jak również wybranych piw z browarów należących do Grupy SABMiller na całym świecie. (...)"
Tutaj jeszcze trochę więcej o wydarzeniu: http://www.kp.pl/dla-mediow/aktualno...ry-piwnej.html
Coś czuję, że będzie coś na kształt Chmielaków pod względem "krzewienia kultury piwnej" (vide gość od żubra w tym roku, jego "show" i "uczestnicy" plus jeszcze pare innych miejsc tamże). Jednym słowem - trzeba tam być;P
Piwnie to będzie żenada ale mnie kusi kilka koncertów:
27 września
godz. 1600 – 2200
1830 - Koncert Kapeli Czerniakowskiej
2000 - Koncert Gwiazdy wieczoru : PIERSI
28 września
godz. 1600 – 2200
1830 - Koncert Kapeli Praskiej
29 września - Biesiada Tyska
godz. 1200 – 2200
2000 - Koncert Gwiazdy wieczoru - STASIEK WIELANEK z KAPELĄ
Lubię taki klimat i tyle.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Zauważyliście, że trzeba podać datę urodzenia, żeby wpuściło do środka?
Podałem 31 czerwca. Wpuściło
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment