Festiwal, który kiedyś nosił nazwę "Festiwal Nieskończonych Form Sera". Ale nieważne jak się zwie, zwał... Sandomierz i Slow Food oraz organizatorzy zapraszają...
Dla zainteresowanych wątki wcześniejszych edycji: w 2015 i 2013.
na VI edycję naszego festiwalu “Czas Dobrego Sera”, która od 28 do 29 maja odbywać się będzie w królewskim Sandomierzu. Jak mówi pomysłodawca i dyrektor festiwalu Jacek Szklarek, „niezmiennie od samego początku celem festiwalu jest podnoszenie jakości polskiego mleczarstwa, tego na wielką i małą skalę oraz zwracanie uwagi polskiego konsumenta na różnorodność produktów na bazie mleka. Do udziału w naszym festiwalu zapraszamy wyłącznie najlepszych producentów serów zagrodowych oraz najlepsze, nieliczne polskie mleczarnie oraz zakłady przetwórstwa mleka. Ze szczególną sympatią odnosimy się do małych, rodzinnych gospodarstw, które zdecydowały się na produkcję tzw. serów zagrodowych na bazie surowego mleka”.
Comment