Jak w tytule, może ktoś się wybiera?? Lista wystawców wygląda bardzo zacnie. Osobiście myślałem o piątku. Jadąc rano mozna by przed imprezką w jakieś góry skoczyć .
Wydarzenie z kategorii Muzyka, które organizują Městský obvod Ostrava-Jih i Kultura Jih czwartek, września 27 2018 z 4,8 tys. osobami zainteresowanymi i 2,2 tys. osobami biorącymi udział. Liczba...
Udało mi się namówić kolegę i na imprezę pojechaliśmy w piątek. Piątek wybraliśmy nie przypadkowo, bo na ten dzień zapowiadano prawdziwie letnią pogodę. I tak też było.
Jako bazę noclegową wybraliśmy hotel z browarem Aero. I to w sumie też nie przypadkowo. Zawsze wieczorem jakby było nam mało można będzie posiedzieć jeszcze w browarze .
Niespełna trzy kilometrowy spacer i po godzinie 11 zameldowaliśmy się w miejscu gdzie odbywała się impreza.
Tak do godziny 15-16 było fajnie. Przy straganach pusto, lub była jakaś dwu-cztero osobowa kolejka. Później zrobiło się na prawdę gęsto i praktycznie przy wszystkich piwnych stoiskach tworzyły się wielgaśne kolejki. Takie 15-20 minut stania po piwo to było minimum. Nam się już nie chciało i po 18 udaliśmy się do miejsca naszego kwaterunku na spokojne, kameralne wypicie piwa z browaru Aero.
W trzech miejscach w cenie 20 Kc. można było zakupić zwrotne szklanki o poj. 0,33 l. Na dużej większości stoisk piwo było sprzedawane właśnie w takiej pojemności. Myjki do szkła porozstawiano w paru miejscach w parku. Od południa ze sceny dobiegała czeska rockowa muzyka, a za stoisk z jedzeniem roznosił się ,zapach, smażonych placków ziemniaczanych i pieczonej kiełbasy. Za największą porażkę organizatorów uważam ustawienie stanowczo za mało ,toy tojów,. Kolejki do nich, a szczególnie do damskich tworzyły się gigantyczne.
Po za tym imprezę uważamy za bardzo udaną i za rok zamierzamy wybrać się tam ponownie. Oczywiście najbardziej byłem zadowolony z piwnej oferty wystawiających się tam browarów.
Oto ich lista:
W zeszłym roku było miło i smacznie, więc i w tym roku 28.09 zawitaliśmy do Ostravy na coroczne święto piwa . Tegoroczna lista wystawców była tylko nie zacznie zmodyfikowana, ale za to pojawiły się nowe browary. Lista browarów wyglądała następująco:
Tuż przed godziną 18 nad festiwalem zawisły czarne chmury i zaczął padać obfity deszcz. Dlatego też na dalsze piwkowanie, oraz mecz Polaków z Francuzami przenieśliśmy się do browaru Aero .
Z pewnym poślizgiem czasowym przekazuję moje wrażenia z imprezy, która odbyła się na terenie i w okolicach Zamku Zábřeh, z okazji święta Św. Wacława, patrona Czech. Cała impreza rozłożona była na dwa dni i miała charakter wybitnie masowy. Nieprzebrane tłumy, które ściągnęły do...
Miejsce imprezy: Czechy, Ostrava, U Zámku 42/1 (Zábřeh), Zámek Zábřeh Ostrava
Jedną z atrakcji będzie możliwość darmowego zwiedzania minibrowaru Pikard
Z plakatu wynika, że będą dostępne piwa z wielu browarów m.in. Minipivovar Koníček Vojkovice, Hlučínský Starý pivovar...
Comment