Cholera, dopiero teraz zauważyłem bilboard z tym ogłoszeniem, tak więc pojutrze tj. 06-10 w klubie sportowym"Skra" odbędzie się Biesiada Tyskiego, wstęp od14 do 24, co ważniejsze-jest on WOLNY!!!
Tyskie Biesiada-Warszawa-Skra 06-10-2001
Collapse
X
-
a ja byłem, co prawda tylko na trzech piwkach ale:
po pierwsze, zespoł Kompania grał całkiem sympatycznie ale potem ten drugi co nie znam nazwy to już kiszka (grali bez zaangażowania)
po drugie jak zwykle na tego typu ludowych zabawch wodzirej był trochę zmannierowany ale i tak był w sumie niezły
po trzecie konkursy były ciekawe (możnha było i pośpiewać i powalczyć)
po czwarte można było kupić kufle ktore brały udział w losowaniu (nic nie wygrałem )
po piąte było sporo starszych ludzi cvo mnie cieszy bo okazuje się, że wbrew twierdzeniom specjalistów od marketingu oni też lubią się bawić a problemem jest jedynie stworzenie miejsc gdzie można bywać niekoniecznie mając 20 lat
po piąte niestety jak to w Warszawie, a na Woli w szczególności nie zabrakło łysych "dreso-karków" ale [przynajumniej do godziny do której byłem (ok.20) poza zaczepkami słownymi nie było żadnych burd
W sumie chyba udana impreza (piwo było bardzo smaczne, mam wrażenie, że na takie imprezy przygotowują specjalnie piwo bo smakowało inaczej niż zwykle Tyskie w knajpie)To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment