Kluby organizują koncerty w środku bo w soboty mają disko. To mnie tak wkurza, że mi się ciśnienie podnosi. Już opuściłem przez to sporo fajnych koncertów. NIe mam już sił po pracy pójść zabawić się i rano znowu do pracy.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Obiadek, zdejmuję kapcie i do łóżeczka na godzinkę. Ach a potem się wstaje i na piwko sił już dostaje[/list]
Tłoczny i gwarny brewpub w centrum Bristolu, Przestrzeń zajmowana przez młodzieź, starszych niż dwadzieścia parę lat można zliczyć na palcach jednej ręki. Wszystkie miejsca pozajmowane, wiele osób bawi się na stojąco. Ktoś, kto na mało finezyjne szaleństwa młodości patrzy z pewnym...
Sieć marketów z napojami Hoffmann obejmuje ponad 450 punktów rozmieszczonych głównie w Nadrenii Północnej-Westfalii, Berlinie, Brandemburgii i Szlezwiku-Holsztynie.
Wybór w porównaniu z konkurencyjnymi sieciami duży i wykracza poza produkcję w w/w landów. Jest też zatem trochę ciekawszych...
Opočno, to małe urokliwe miasteczko gdzie wbrew pozorom turystów bywa całkiem sporo. Nad zalewem Broumar jest camping, a zaraz za skromnym rynkiem stoi ładny pałac. W miasteczku nie brak zacisznych uliczek i usytuowanych tam knajpek. My wybraliśmy nocleg na tymże campingu i nie żałowaliśmy....
Na Moravě w 2019 już co wieś to browar. Winiarski kraj przechodzi na piwo, co akurat mnie jako nie gustującego w winach, może tylko cieszyć. Trzeba od razu oddać Dubňanom - choć malutkie to jednak jest to miasto, do którego łatwo dostać się w ciągu 8 minut autobusem z Hodonína....
Comment