3.12.03, Deep Purple, Katowice "Spodek"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • robox
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.11
    • 8188

3.12.03, Deep Purple, Katowice "Spodek"

Dzisiaj w swojej skrzynce znalazłem zaproszenie, na ten jedyny w Polsce koncert grupy. Będą promować najnowszą swoją płytę "Bananas", która według krytyków jest powrotem do korzeni.
    Rozpoczęcie koncertu 20:00, otwarcie bram 18:30.
    Ceny biletów od 70 zł do 160 zł.
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

Hmm ... nie ukrywam, że Purple to moja największa muzyczna "miłość". Byłem na ich koncercie w Zabrzu w 1993 r., kiedy występowali w swoim najsilniejszym składzie. Do przyjęcia była także płyta z Joe Lynn Turnerem w roli wokalisty - podobała mi się. Tylko potem zaczęło robić się cośnie tak: odszedł Blackmore, a teraz, jak się dowiedziałem, zespół opuścił Jon Lord !!! I nie brał już nawet udziału w nagrywaniu najnowszej płyty !!! Czy to jest nadal Deep Purple? Nie wiem i obawiam się tej płyty, a jechania na koncert to bym już chyba nie zaryzykował ... Jednak bądź co bądź ci ludzie mają już po 60 lat i wątpię czy Gillan da radę wokalnie ...

Comment

• maleństwo
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.10
      • 847

Odp: 3.12.03, Deep Purple, Katowice "Spodek"

robox napisał(a)

Ceny biletów od 70 zł do 160 zł. [/B]
      Podobno biletów za 160zł już nie ma. Są jeszcze te tańsze i w lożach za 260zł (!). Póki co, ja się wybieram. A ta płyta "Bananas" wg. mnie całkiem fajna.

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

breslauer napisał(a)
        Hmm ... nie ukrywam, że Purple to moja największa muzyczna "miłość". Byłem na ich koncercie w Zabrzu w 1993 r., kiedy występowali w swoim najsilniejszym składzie. (...) Jednak bądź co bądź ci ludzie mają już po 60 lat i wątpię czy Gillan da radę wokalnie ...
        Też byłem w Zabrzu i sądzę, że już wtedy Ian nie bardzo potrafił krzyczeć (kompletnie zawalił choćby "Child in time"... Potem zdarzyło mi się zobaczyć ich w Anglii (już bez Richiego) i przyznam szczerze, że nie mam zamiaru tego powtarzać. "Bananas" brzmi nieźle, ale studyjne triki robią swoje. "Battle ragers on" (płyta wydana w 1993) też nieźle prezentowała się w odtwarzaczu, a na koncercie mała kiszka...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• maleństwo
          • 2003.10
          • 847

Tak właściwie, to już jutro ten koncert. Oczywiście jadę i mam nadzieję, że chłopaki ładnie zagrają.

Comment

• maleństwo
            • 2003.10
            • 847

Byłam, widziałam, słyszałam. Jestem podbudowana tym koncertem do następnego. Rzesze ludzi, przekrój wiekowy: od podstawówki do dziadziusiów. Fantastyczna atmosfera. Super miejsca: na samej górze - wszystko widać, nikt nie zasłaniał. Siedzieliśmy w sektorze krakowskim z kibicami Cracovi (był spokój). Niezapomniane wrażenia. Dinozaury rocka w doskonałej formie. Nie zagrali tylko "Dziecka w czasie". Teraz czekam kiedy znów przyjadą

Comment

• Sauron
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.12
              • 16

breslauer napisał(a)
              Jednak bądź co bądź ci ludzie mają już po 60 lat i wątpię czy Gillan da radę wokalnie ...
              Gillan wokalnie zbastował już dwadzieścia lat temu, gdy DP powrócili w najlepszym składzie. Perfect strangers było przeczywiście perfekcyjne, ale Gillan już nie szalał z głosem.
              A teraz... Blackmore kombinuje jakieś dziwne klimaty, Lord też sobie poszedł... eee tam
              To już nie to. Ale tak mówi stary konserwatysta. Może jednak warto posłuchać, co tworzą teraz. Disco ani techno to raczej nie będzie

Comment

• maleństwo
                • 2003.10
                • 847

Dzisiaj znalazłam taką informację:
                Deep Purple Na Legii

Brytyjska grupa Deep Purple wystąpi 19 czerwca na stadionie warszawskiej Legii...

--------------------------------------------------------------------------------

Taką informację, na łamach stołecznego, imprezowego dodatku "Gazety Wyborczej", podała wczoraj warszawska bileteria "Roland G". Z informacji jakie uzyskaliśmy u źródła wynika, iż bilety na koncert w cenie 95 PLN trafią do sprzedaży za około 2 tygodnie. Wtedy też poznamy wszystkie szczegóły dotyczące imprezy.

Koncert będzie częścią trwającego od roku tournee promującego album "Bananas".

I teraz jestem w rozterce... Mam nadzieję, że koncert przełożą na inny dzień, a ja w spokoju pojadę na giełdę do Żywca.

Comment

• maleństwo
                  • 2003.10
                  • 847

Super! Wczoraj dowiedziałam się, że Deep Purple będą w Warszawie ale 23 czerwca! Czyli zaliczę ich koncert i giełdę w Żywcu. A tak się już tym wcześniej przejęłam. Niepotrzebnie.

Comment

• breslauer
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 2690

Koncert Deep Purple odbędzie się 29 czerwca w Warszawie. Ponadto wczoraj w Trójce w audycji P. Kaczkowskiego pojawiła się informacja o drugim koncercie Purpli w Polsce - 28 czerwca w Szczecinie. Informacje można znaleźć na www.purpleworld.w.pl

Comment

Przetwarzanie...
                    X