...napiszcie jak było...
31 maja 2004 r - Chorzów, METALLICA
Collapse
X
-
Właśnie wróciłem do Poznania! A wieć od poczatku: Wszystkie autobusy miały parking po przeciwnej stronie tego wieelkiego parku w Chorzowie. Żeby dostac sie pod stadion pojechaliśmy (z kumplami i koleżanką) wyciągiem krzesełkowym (!) - dziwne to miasto... dotarlismy pod stadion ok 14.30 - ludzi było juz dużo Metallica miała wystapic dopiero ok 21, a Vader nas nie interesował więc poszliśmy cos zjeść, tak aby wrócic na ostatni support - Slipknot. Wróciliśmy, po dość długim oczekiwaniu na stadion wyszła Metallica i zaczęła 2 godzinny popis. Zagrała najbardziej znane kawałki przed 50 tysieczną publicznością. Nagłosnienie, organizacja i atmosfera były w porządku. Kolesie biegali po scenie i sie nie oszczędzali... nie bede opisywać więcej. po prostu trzeba było tam być. scena była olbrzymia - ustawili ja wzdłóz stadionu. kto stał dalej mógł wszystko oglądac na czterech telebimach (świetny montaż) Po zapewnieniach, ze niedługo wrócą itd itp pojechali do domu. Potem zaczęła się wielka wedrówka ludów do autokarów. Wilelu ludzi błądziła po ciemnym parku, ale chyba wszyscy w końsu trafili. Tak jak nie specjalnie słucham tego zespołu to koncer na prawde mi sie podobał (ale i tak nie przebije Iron Maidan Wrocław 2004)
Comment
-
-
To że nie przebije Iron Maiden Wrocław2003, i Iron Maiden Spodek 2003,2000 było OCZYWISTE jeśli miałbym jechać na Metallice to tylko dla VADERA
a swoją drogą to ciekawi mnie setlist...czy oparli się na nowych utworach czy też nie dali się zbłażnić i grali w większości stare utwory:?
Comment
-
-
Komu...nikomu dla mnie błażnią się nowymi płytami, takie jest moje zdanie, wiem że mogę Wam podpaść ,ale trudno Lubię i to bardzo "starą" Metallice, ale jak słyszę ich nowe utwory to przychodzi mi jedno do głowy... zmienili się nie do poznania ale przypuszczam że na forum jest troszkę fanów slipknota,limp bizkit, nowej Metallici wiec już nie będę się wypowiadał na ten temat
Comment
-
-
Ja jestem fanem Metallici całej. Bardziej podchodzą mi stare płyty, szczególnie Ride the lighting, ale nowe też nie są złe. Drugiego Fade to black pewnie nie będzie, ale...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
z tym narażaniem to przywaliłeś jak z armaty po prostu popieraj swoje zdanie konkretami by wszystko było jasne. ja praktycznie na "starej" Metalice wychowałem się muzycznie a teraz ich po prostu traktuję jako zupełnie inny zespół, do którego nie czuję takiego sentymentu jak niegdyś.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
JAckson napisał(a)
Ja również wolę starą Metallicę więc może dlatego nie postarałem się o wyjazd na koncert.
Zatem - co grali?
Comment
-
-
Wpadłem na stadion akurat na występ Larsa i spółki. Zagrali przekrój twórczości - były "Creeping death", "Welcome home (Sanitarium)", "Battery", oczywiście "Master of Puppets" i "One". Dla smutasów zanucili "Nothing Else Matters"...
Z "St. Anger" zanotowałem w pamięci bodaj trzy piosenki w tym tytułową. Grali ponad dwie godzinki. Było miło, ale dla mnie ten zespół skończył się po "Ride the lightning". Potem wielkie nic, aż do całkiem dobrej ostatniej płyty.
A swoją drogą zawsze powtarzam, że jeśli w jakimś bandzie na basie gra Robert Trujillo, warto na koncert przyjść choćby po to, żeby go zobaczyć. Teoria potwierdziła się i tym razem - to niesłychanie energetyczny facet.
Last edited by iommi; 2004-06-01, 10:26.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
Comment