31 maja 2004 r - Chorzów, METALLICA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pucak
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.12
    • 242

[QUOTE]iommi napisał(a)
    Było miło, ale dla mnie ten zespół skończył się po "Ride the lightning". Potem wielkie nic, aż do całkiem dobrej ostatniej płyty.

Nie pisz głupot - 'Master of puppets' oraz 'And justice for all' nazywasz wielkim nic

Comment

• iommi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1522

[QUOTE]Pucak napisał(a)
      iommi napisał(a)
      Było miło, ale dla mnie ten zespół skończył się po "Ride the lightning". Potem wielkie nic, aż do całkiem dobrej ostatniej płyty.

Nie pisz głupot - 'Master of puppets' oraz 'And justice for all' nazywasz wielkim nic
      Tak właśnie uważam i mam prawo do tego. To moja prywatna opinia, z którą możesz się nie zgodzić oczywiście. Akceptuję to i nie zamierzam cię bluzgać za to, że tobie "And justice..." pasuje. Sorry Pucak...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

Znam ludzi, którzy stwierdzili, że wielkie nic nastało po "Kill'em all"
        Zgadzam się z Pucakiem, dla mnie też "Master of puppets" i "And justice for all" to 2 najlepsze płyty, ale to oczywiście kwestia indywidualna.
        Last edited by Pinio74; 2004-06-01, 11:47.
        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Morbital
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.03
          • 72

Kidyś zasłuchiwałem się w tym zespole, ale
          po czarnym albumie coś się spie...ło. To zupełnie inny zespół. Ich ostatnia płyta to potwierdza. Odsuwają się od starych fanów i szukają nowych - w szerokich spodniach i z deskorolką. To już nie jest Heavy Metal!

Comment

• JAckson
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Ja uznaję Ride.., Master... i Justice...
            No i Kill'em All ze względu na Mustain'a

Potem to już płaska sprawa
            MM961
            4:-)

Comment

• Pucak
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2002.12
              • 242

iommi napisał(a)
              Tak właśnie uważam i mam prawo do tego. To moja prywatna opinia, z którą możesz się nie zgodzić oczywiście. Akceptuję to i nie zamierzam cię bluzgać za to, że tobie "And justice..." pasuje. Sorry Pucak...
              Ja nie wspomniałem nic o bluzganiu, a ty nie dodałeś, że to twoja prywatna opinia

Comment

• iommi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.07
                • 1522

iommi napisał(a)
                (...) dla mnie ten zespół skończył się po "Ride the lightning". Potem wielkie nic, aż do całkiem dobrej ostatniej płyty (...)
                Pucaku, czego ja nie dodałem? A może ty nie doczytałeś, albo nie zrozumiałeś?

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• Odoakr
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2003.07
                  • 330

I tak nigdy nie przebiją Iron Maiden! Te dziadki mimo tego, że grają dłużej, mają więcej albumów to ciagle wymyślają coś nowego! A koncerty? Bieganie, skakanie, wspinaniesie po rusztowaniu sceny, przebieranie się po kazej piosence, mega tła, i wielkie kukły Ediego. Jak ktoś stoi w kotle to dech zapiera w piersi!!! Ach - kiedy znów przyjadą???

Comment

• Andrewbrw
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2004.03
                    • 932

No niestety.....ale już chyba nie przyjadą..obym się mylił jeśli tak to na wielki festiwal na świerzym powietrzu, coś jak teraz Metallica...ale fakt jak ich widzę -50lat i brykanie- skakanie- solówkowanie na scenie...to sobie mówie: "nie wierzę Danusiu ,nie wierzę"

Comment

• Cordel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.09
                      • 1087

Jest taki smieszny serwis www.livemetallica.com , który oferuje do ściągnięcia każdy koncert, jaki Metallica zagrała, bądź dopiero zagra. Ściągnąć koncert można już po 48 godzinach od jego zagrania. Wszystko jest niestety płatne, jednak jak już ktoś ściągnie, to nie da rady, żeby nie pojawiło się na osiołku. Więc jak ktoś ma takowy program, niech szuka. Niebawem się pojawi Chorzów w mp3 A jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania, to niech wejdzie na stronę i zobaczy sobie co lars wypisał na głównej stronie To serwis Metalliki, a na nich można liczyć.
                      "Mam powody
                      Powstrzymywać się od wody.
                      Od wody mnie w brzuchu kole:
                      Pijam tylko alkohole."
                      Jan Lemański

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Pinio74 napisał(a)
                        Znam ludzi, którzy stwierdzili, że wielkie nic nastało po "Kill'em all"
                        Pewnie z "Kill'em all" na koncertach nic już nie grają .
                        Najbardziej odpowiadała mi ich muzyka za czasów śp. Cliffa Burtona.

Comment

• Cordel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.09
                          • 1087

Właśnie teraz zaczęli grać! Newsted nie miał ochoty, ale Trujillo jak najbardziej "siedzi" w tym materiale. Wszak w przeciwieństwie do Newsteda gra nie kostką, a palcami. Tak, jak Burton...
                          "Mam powody
                          Powstrzymywać się od wody.
                          Od wody mnie w brzuchu kole:
                          Pijam tylko alkohole."
                          Jan Lemański

Comment

• iron
                            🍼🍼
                            • 2002.08
                            • 6754

No to muszę napisać, że po koncercie czuję się całkowicie, usatysfakcjonowany, mimo, że z powodu małych zawirowań rzeczywistości na koncercie byłem sam, czyli z 50-tysięcznym tłumem
                            Byłem ostrożny co do bajań o największej produkcji koncertowej tego lata, ale muszę przyznać, że to co zobaczyłem przeszło moje oczekiwania i pozostaje mi tylko powiedzieć hau, hau
                            Jedynie nagłośnienie perkusji, które co prawda poprawiało się wraz z trwaniem koncertu pozostawiało trochę do życzenia, ale to prawda co ktoś pisał o koledze nie mogącym ochłonąć - było naprawdę zajeb...cie

A co do setlisty - był cały przekrój. Z kill'em all naliczyłem się 2 kawałków (Seek 'n' destroy jako ostatni bis i Four horsemen) Była klamerka (pierwszy i ostatni kawałek) z And justice for all, było też oczywiście One z powalającymi efektami poprzedzającymi.
                            Było Creeping death i Fade to black z dwójki. Był Majster od tapet
                            Było Sad but true, nie mogło zabraknąć Enter sandman.
                            Było też wiele innych kawałków z takim Fuel na czele (czytaj prawie na początku zagranym)
                            Z nowej płyty odnotowałem tytułowy i Frantic.
                            Było też trochę popisów solowych, mających zapewne na celu umożliwienie odzipnięcia Larsowi
                            Naprawdę, było tak jak wrzeszczy na koncertach ten frankenstein z Ich Troje
                            Last edited by iron; 2004-06-02, 11:15.
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• bury_wilk
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 2655

ech dolo, ty moja dolo...

Lubię kiedy się zieleni
                              Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• iron
                                🍼🍼
                                • 2002.08
                                • 6754

A no i oczywiście zapomniałem o małej prywacie, czyli o podziękowaniach. Tak więc dziękuję:
                                Małejżonce - za bilet na koncert i podróż na śląsk
                                AdamowiXVI - za zaopiekowanie się nami w dzień koncertu, nakarmienie, wyposażenie w piwne rarytasy
                                Staremu Kocurowi wraz z rodziną - za nocleg, kolację, śniadanie i kompaniję
                                Ahumbie i Żonie-Taxi - za zapewnienie mimo późnej pory transportu z Chorzowa do Zabrza
                                Uczestnikom spotkania na Knapie - za zaopiekowanie się zrospaczoną Małążonką w czasie mojej bytności na koncercie
                                Maleństwu i Bahtolom (uff nie zrobiłem czeskiego błędu) - za miłą kompaniję w CK Browarze
                                i na koniec
                                PKP - za to że nasze przemieszczanie odbyło się o dziwo bez najmniejszych perturbacji

oraz sobie - za to że jestem taki fajny i w ogóle
                                Last edited by iron; 2004-06-02, 11:45.
                                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

Przetwarzanie...
                                X