Open Folk, 18.IV, Warszawa, klub "Traffic", ul. Bracka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Open Folk, 18.IV, Warszawa, klub "Traffic", ul. Bracka

W ramach cyklu Echa Celtyckie, najlepsza,moim skromnym zdaniem formacja folku celtyckiego w Polsce. Cenię ją szczególnie za płytę "Bretonstone" bo uwielbiam muzykę bretońską, a mało w Polsce zespołów wykonujących właśnie ten typ.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

impreza całodobowa?
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• celt_birofil
      † 2017 Piwosz w Raju
      • 2001.09
      • 4470

Odp: Open Folk, 18.IV, Warszawa, klub "Traffic", ul. Bracka

zythum napisał(a)
      W ramach cyklu Echa Celtyckie, najlepsza,moim skromnym zdaniem formacja folku celtyckiego w Polsce. Cenię ją szczególnie za płytę "Bretonstone" bo uwielbiam muzykę bretońską, a mało w Polsce zespołów wykonujących właśnie ten typ.
      I tu się zgadzam w całej rozciągłości. W odróżnieniu od Carrantuohill, koledzy z Open Folk zbytnio nie eksperymentują, za co i ja ich cenię
      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

Related Topics

Collapse

• elbinger
        Sprzedam pokale restauracyjne EB + inne w komplecie
        elbinger
        Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
        Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
        Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany
        ...
        2022-02-27, 09:06
      • elbinger
        Pokale EB RESTAURACYJNE moje zbiory - Identyfikacja Restauracji i Klubów EB
        elbinger
        Dzień dobry.
        Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
        Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
        Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
        Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
        Nie...
        2022-02-05, 15:24
      • heckler
        Němčice 23, Rodinný pivovar Švihov
        heckler
        Browar Švihov to rodzinny biznes otwarty w 2020 roku i działający w małej wiosce Němčice. Piwowarem jest holendrem i jego sztandarowym piwem jest Švihadlo (delikatny smak imbiru i ził)., przygotowywane według holenderskiej receptury z XIX wieku.
        Piwo w cenie 35 / 48 Kc, nie przepadam...
        2022-06-20, 14:16
      • heckler
        Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
        heckler
        Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
        Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
        ...
        2023-05-16, 14:37
      • darekd
        Nieczajna [Magic Road], Open the Hatch
        darekd
        Saison, 16% ekstr., 6,5% alk.
        (ze skórkami pomarańczy i cytryny)

Aromat - skórka pomarańczowa, wyraźne drożdże ze specyficzną nuto korzenno-syntetyczną
        Piana - wyższa, zwarta, trwalsza
        Barwa - mętne złoto
        Wysycenie - łagodne, nieznacznie musuje
        ...
        2022-09-22, 22:11
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...