Chciałbym się dowiedzieć czy Ktoś zna harmonogram tegorocznych BIESIAD TYSKICH
Biesiady Tyskie
Collapse
X
-
Jeśli chodzi o biesiady w okolicy mojego rodzinnego Opoczna to 8.07. jest w Końskich a 28.08. w Tomaszowie Maz. Niestety w Opocznie w tym roku nie będzie tej imprezy mimo, że nam obiecali gdyż w zeszłym roku była biesiada ale pogoda nie dopisała.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
W tym roku za Tysiaki można sobie karykatury zrobic - niezły ubaw Na biesiadach znowu ten sam prowadzący co w ubiegłym roku, wieć jak ktoś podpadł to niech się boi, bo gość ma niezłą pamięc, tyle że teraz ma na zmiane dwóch pomocników.
Ci, którzy nie zawitają na żadnej biesiadzie, mogą oczywiście wpaść na trzydniową imprezkę do Chorzowa we wrześniu (bo i w tym roku ma być), tam jest najwięcej atrakcji
Wsztstkim "śledzącym" biesiady: na zdrowie!!
Comment
-
-
Harmonogram Tyskiej Biesidy znajduje się na stronie KP.
Ale co tam są opisane za konkurencje picia piwa na czas.
"picie piwa na czas w różnych wariantach, czyli:
-przed wypiciem piwa 10 pompek,
-po wypiciu 5 przysiadów,
-picie piwa przez słomkę
-znacznie ciekawsze spożywanie piwa przez rurociąg, Tyski czyli połączenie kilku słomek i opróżnienie kufla "Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
mwa napisał(a)
Harmonogram Tyskiej Biesidy znajduje się na stronie KP.
Ale co tam są opisane za konkurencje picia piwa na czas.
"picie piwa na czas w różnych wariantach, czyli:
-przed wypiciem piwa 10 pompek,
-po wypiciu 5 przysiadów,
-picie piwa przez słomkę
-znacznie ciekawsze spożywanie piwa przez rurociąg, Tyski czyli połączenie kilku słomek i opróżnienie kufla "Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Biesiada w Świebodzinie
Dzisiaj (23.07.2003r) biesiada w Świebodzinie, jutro w pobliskim Krośnie Odrzańskim, następnie chyba Stargard.
Kolumna pojazdów przyjechała rano. W południe stało już całe miasteczko namiotowe i rząd przenośnych toalet. Oficjalny początek o godzinie 15. Oczywiście rozmawiałem już z szeroko nam znanym Markiem Brandysem, kustoszem objazdowego muzeum towarzyszącego biesiadzie. Zapowiada się miła impreza. Postaram się wkleić kilka zdjęć po jej zakończeniu.
Comment
-
-
Odp: Biesiada w Świebodzinie
pieczarek napisał(a)
(...) następnie chyba Stargard.
Doceniliśmy wielkość i ... ominęliśmy szerokim łukiemPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
"Wspaniałe" Tyskie gdy tylko pojawiło się w Nowogardzie odrazu przyciągnęło maja uwagę. Na tych peryferiach nie można często napić się piwa w plenerze i było tak samo tym razem. Za 3 złocisze nalewali samą WODĘ.!!!!!!! Trochę gazowaną, koloru kompotu z papierówek. Niechciało się nawet pienić!!! Naszczęście zaczął padać deszcz i wszyscy rozeszli się do domu. Może to powinien byc nowy temat, ale co sądzicie na temat takiego oszustwa przez browary. Nigdy nie kupię już Tyskiego, bo co je widzę to myśle że jest na wodzie z jeziora, tak smakowało urodzinowe piwo.
Comment
-
Comment