41 Tydzień Kultury Beskidzkiej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

41 Tydzień Kultury Beskidzkiej

Wiślańskie Centrum Kultury i Informacji zaprasza na 41 Tydzień Kultury Beskidzkiej, które to odbywać się będzie od 31 lipca do sierpnia tego roku.

Szczegóły imprezy znajdują się tutaj.

Ja znów pracuję więc mnie nie będzie, ale jak wiadomo będzie pełno wokół piwka Brackiego.
    Pozdrawiam Cię !!!!
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

Podobnie jak i w Szczyrku, o czym w stosownym temacie
    A sponsorem jest Grupa Żywiec - na braciszka trudno raczej będzie liczyć
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• marcopolok
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 2339

Jeszcze właściwy link by się przydał
      Tydzień Kultury Beskidzkiej to wielki, międzynarodowy festiwal folklorystyczny. Zapoczątkowany został skromnym z dzisiejszej perspektywy, ale jakże nośnym pomysłem działaczy kultury i miłośników folkloru z Wisły. To właśnie tam w 1964 roku TKB odbył się po raz pierwszy. Był odpowiedzią na potrzebę ludzi gór, by spotkać się w świątecznej, przyjaznej atmosferze, pomuzykować wspólnie, potańczyć, podzielić się swoim kulturowym bogactwem i porozmawiać na „góralskie” tematy.
      bez brody...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 05:14
      • Orzech1988
        XI Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
        Orzech1988
        Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
        zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
        XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego

Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
        2020-01-15, 17:07
      • bastion
        Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
        bastion
        Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
        W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
        Akurat miałem to szczęście...
        2023-07-31, 20:14
      • heckler
        Czechy, Bohdaneč, Bohdaneč 3, Pivovar Bohdaneč
        heckler
        Bohdaneč, to kolejna wioska w której otwarty został browar. Działają krótko, bo dopiero od marca tego roku. Browar, oraz mała sala mieści się w starej, wyremontowanej hospodzie.
        Warzelnia to 800 litrowe garnki, są 2 otwarte kadzie i 6 tanków. Sprzęt został zakupiony w Szwajcarii, oraz Austrii.
        ...
        2022-06-22, 06:50
      • dadek
        Czechy, Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
        dadek
        W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
        2023-05-18, 04:23
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...