2004.10.9-17 - Tydzień Kultury Słowackiej w Krakowie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

    #1

    2004.10.9-17 - Tydzień Kultury Słowackiej w Krakowie

    Od 9 do 17 trwa Tydzień Kultury Słowackiej i na Rynku Głównym (na tej nierozkopanej jego cześci) trwa kiermasz i degustacje słowackich potraw i napojów (win i piwa Złoty Bażant). Szerzej o samym tygodniu tutaj -->
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2004-10-08, 10:46.
  • Klosterkeller
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.02
    • 119

    #2
    Słowacka Biesiada tak conieco pasuje do pomysłu Dimcza, który uwziął się na promowanie wielokulturowości wśród polskiego ludu. Organizuje Dolnoślaski Piknik Języków. Nawet przez godzinę okupował 26 września scenę na wrocławskim Rynku, skąd dopiero przpędziła go jakaś skromana osoba urzędowa. Tym razem, 10 października, przyrzepił się do Zielonych. W Marcinowicach niedaleko Trzebnicy będzie sadził drzewa. Nakupił piwa, chyba z myslą o tym, coby młode krzewinki nie zaschły. Fajnie byłoby w tych Marcinowicach kogoś z Was zobaczyć, Słavoja, Marusię, wsioków ze Smolca, czy Krzysia jak wysiada z kolejnego srebrnego bolida .. Rozmarzyłem się.
    piwo jest lepsze

    Comment

    • yemiołka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 1012

      #3
      Klosterkeller napisał(a)
      Fajnie byłoby w tych Marcinowicach kogoś z Was zobaczyć, Słavoja, Marusię, wsioków ze Smolca, czy Krzysia jak wysiada z kolejnego srebrnego bolida .. Rozmarzyłem się.
      Kloster, Ty gruba kanalio, sam jesteś wsiokiem , bo coś bredzisz nad ranem, zamiast się reaktywować w realu i dać nam czółko do pocałowania! ponadto jesteś wsiokiem po dwakroć, bo i tak tego nie przeczytasz...
      **** zbliża ludzi... :-]

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19291

        #4
        ...a juz bardziej w temacie. na Rynku zimno i poza paroma stoiskami z ofertami turystycznych regionów, grzanym winem (słowackim rzecz jasna) i grzanym Złotym Bażantem z beczki niewiele się działo.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19291

          #5
          i już chyba pewnym zwyczajem w ten weekend rozpoczął się w Krakowie kolejny Tydzień Kultury Słowackiej. Tym razem na Rynku Głównym będzie się można napić piwa z browaru Topvar i zjeść coś słowackiego jadła przygotowanego przez ichniejszego kuchmistrza.

          Comment

          • cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            ... i grzanym Złotym Bażantem z beczki...

            grzane piwo?
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

            Comment

            • jarek72
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2002.03
              • 80

              #7
              Tutaj jest program imprez.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19291

                #8
                nie popisali się organizatorzy, oj nie... 4.50 zł za półlitrowego Topvara jasnego w plastiku to ostre przegięcie.

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                • dadek
                  Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
                  dadek
                  Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
                  2023-11-17, 00:48
                • RomaNzRumunii
                  Vienna lager bardzo wolną fermentacja
                  RomaNzRumunii
                  Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
                  2022-01-25, 16:05
                • Ahumba
                  2025.01.18-19 - Warszawa, Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemiślniczych
                  Ahumba
                  Kolejna odsłona tego festiwalu w warszawskim Pałacu Kultury. Chmiel, jabłka i winogrona to temat przewodni podczas tych dni!
                  Wystawcy z pasją opowiedzą o tradycyjnych metodach warzenia kraftowego piwa, polecą Wam idealne wino do kolacji oraz na prezent oraz.. ugaszą Wasze pragnienie
                  Start
                  2025-01-18
                  Koniec
                  2025-01-19
                  Adres
                  Warszawa Pałac Kultury i Nauki
                  2024-10-28, 22:24
                • Raciborz
                  Labska Stezka rowerowa w Czechach i browary przy niej
                  Raciborz
                  No to relacja z naszego wyjazdu. cel to Łabska ścieżka rowerowa a konkretnie jej odcinek na terytorium Czech . Na początek trochę statystyk. Na starcie nie stawiły się dwie osoby, jedna nie dostała zgody lekarza a jako że miały jechać na tandemie to automatycznie druga odpadła . Więc...
                  2019-08-29, 12:05
                • dadek
                  Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                  dadek
                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                  2023-11-22, 05:14
                • Loading...
                • Koniec listy.
                Przetwarzanie...