2004.10.9-17 - Tydzień Kultury Słowackiej w Krakowie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

    2004.10.9-17 - Tydzień Kultury Słowackiej w Krakowie

    Od 9 do 17 trwa Tydzień Kultury Słowackiej i na Rynku Głównym (na tej nierozkopanej jego cześci) trwa kiermasz i degustacje słowackich potraw i napojów (win i piwa Złoty Bażant). Szerzej o samym tygodniu tutaj -->
    Last edited by e-prezes; 2004-10-08, 10:46.
  • Klosterkeller
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.02
    • 119

    #2
    Słowacka Biesiada tak conieco pasuje do pomysłu Dimcza, który uwziął się na promowanie wielokulturowości wśród polskiego ludu. Organizuje Dolnoślaski Piknik Języków. Nawet przez godzinę okupował 26 września scenę na wrocławskim Rynku, skąd dopiero przpędziła go jakaś skromana osoba urzędowa. Tym razem, 10 października, przyrzepił się do Zielonych. W Marcinowicach niedaleko Trzebnicy będzie sadził drzewa. Nakupił piwa, chyba z myslą o tym, coby młode krzewinki nie zaschły. Fajnie byłoby w tych Marcinowicach kogoś z Was zobaczyć, Słavoja, Marusię, wsioków ze Smolca, czy Krzysia jak wysiada z kolejnego srebrnego bolida .. Rozmarzyłem się.
    piwo jest lepsze

    Comment

    • yemiołka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 1012

      #3
      Klosterkeller napisał(a)
      Fajnie byłoby w tych Marcinowicach kogoś z Was zobaczyć, Słavoja, Marusię, wsioków ze Smolca, czy Krzysia jak wysiada z kolejnego srebrnego bolida .. Rozmarzyłem się.
      Kloster, Ty gruba kanalio, sam jesteś wsiokiem , bo coś bredzisz nad ranem, zamiast się reaktywować w realu i dać nam czółko do pocałowania! ponadto jesteś wsiokiem po dwakroć, bo i tak tego nie przeczytasz...
      **** zbliża ludzi... :-]

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

        #4
        ...a juz bardziej w temacie. na Rynku zimno i poza paroma stoiskami z ofertami turystycznych regionów, grzanym winem (słowackim rzecz jasna) i grzanym Złotym Bażantem z beczki niewiele się działo.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

          #5
          i już chyba pewnym zwyczajem w ten weekend rozpoczął się w Krakowie kolejny Tydzień Kultury Słowackiej. Tym razem na Rynku Głównym będzie się można napić piwa z browaru Topvar i zjeść coś słowackiego jadła przygotowanego przez ichniejszego kuchmistrza.

          Comment

          • cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            ... i grzanym Złotym Bażantem z beczki...

            grzane piwo?
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

            Comment

            • jarek72
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2002.03
              • 80

              #7
              Tutaj jest program imprez.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19269

                #8
                nie popisali się organizatorzy, oj nie... 4.50 zł za półlitrowego Topvara jasnego w plastiku to ostre przegięcie.

                Comment

                Przetwarzanie...
                X