właśnie wpadłam cała zmarznięta do lokum - najpierw prysznic i dla odmiany herbata (!), a potem relacja dla zniecierpliwionych
05.07.05, U2 w Chorzowie
Collapse
X
-
Herbata? To na www.herbaciarnia.biz...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
koncert U2 - wspomnienie
no więc tak... na początek i koniec "Vertigo"...
chwilę przed koncertem rozpadał się spory deszcz, co sprawiło, że Cyborgowi prawie wszystkie przewody poszły na samym początku (tylko jedna część garderoby sucha...) - na co Bono na instrumentalnym wstępie do "Elevation" zaśpiewał zwrotkę "I can't stant the rain"...
w czasie wiadomego (dla wtajemniczonych) utworu - cała fala biało-czerwona wyglądała niesamowicie, nawet VIPy czymśtam machały, a Bono przewrócił na lewą stronę swą marynarę, coby się zjednoczyć z 70-tysięcznym tłumem => to musiało robić wrażenie...
jak płachta z napisem Solidarność w dłoniach Bono
czy jak moment, kiedy przez dobrą chwilę cały tłum ludzi śpiewał a capella "I still haven't found what I'm looking for"... dreszcze [nie tylko z zimna...]... ciekawe, ilu z tych ludzi naprawdę szuka sensu tego wszystkiego i ma gdzieś w sercu poczucie niespełnienia...
snop światła oświetlał niebo/chmury gdzieś hen wysoko ponad tym totalnie dziwnym tłumem, który nigdy nigdzie indziej nie miałby chyba okazji się spotkać...
wiele utworów zaangażowanych podkreślonych animacjami i grą świateł... polityka... eklektyzm religii... przenikanie się kultur... prawa człowieka - mocny ładunek skłaniał do refleksji, co nie zmienia faktu, że spora część fanów po prostu dobrze się bawiła
przy koncercie pracowało wielu ludzi, krążyła spora suma pieniędzy, włożono w to przedsięwzięcie wiele energii - warto było
ps. podziękowania dla Adama16 za nocleg ze stałym łączem, dla Arka i Arcy'ego za troskę, dla Pieci i spółki za rozrywkę przedkoncertową, dla Pubu Euro za wafel Tyskiego z Gambrinusem oraz dla mojej Mamy za wytrwałość i dla mnie samej, że dzięki męskim decyzjom mogłam przyjechać na koncertCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
wlazłem na stadion jakimś cudem jakoś w połowie koncertu - warto było, oj warto....
Cyborgowi i Adamowi dziękuję za piwne towarzystwo i psychiczne przygotowanie do tego wydarzenia!Last edited by Piecia; 2005-07-06, 06:05.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Nie byłam, ale się wypowiem
Koleżanka z pracy właśnie zdała relację...
Przepraszam za wyrażenie, ale było zajebiście!
Miała porównanie z koncertu Elevation tour, na którym była w ojczystej ziemi U2, i mówi, że ten był genialny.
Comment
-
-
no i zapomniałam o najważniejszym - mimo kilku ballad i olbrzymiej refleksyjności koncertu, było to wydarzenie wybitnie riffowe trzeba powiedzieć, że Edge pokazał klasę, a wariacje na temat wariacji na temat utworów były czasami naprawdę zaskakujące (ja nie używam słowa "zaj...")
za U2, bo się chłopaki napracowałyCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
A mnie po prostu brak słów. Były momenty kiedy cierpły mi włosy i robiła się gęsia skórka.
Miałem szczęście, że mogłem być w tym miejscu i w tym czasie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pamiętam bardzo dobrze bo na nim byłem, lokalizacja na terenie wyścigów konnych było ok.
Nie wiem dlaczego tym razem wybrano Śląski skoro z 70 tysięcy osób na koncercie 40 tysięcy przyjechało z Warszawy.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99Pamiętam bardzo dobrze bo na nim byłem, lokalizacja na terenie wyścigów konnych było ok.
Nie wiem dlaczego tym razem wybrano Śląski skoro z 70 tysięcy osób na koncercie 40 tysięcy przyjechało z Warszawy.
Ale pewnie masz rację. W Polsce tylko Warszawa się liczy - reszta to wiocha.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Adamie , nie denerwuj się , jeśli ktoś może się denerwować to tylko ja obserwując jak od wielu lat wszystkie ciekawe kapele które chętnie bym zobaczył i posłuchał na żywo omijając miasto w którym mieszkam pojawiając się natomiast w spodku lub na stadionie w Chorzowie . Przyczyna tego zjawiska jest znana i oczywista, brak odpowiedniego obiektu na takie imprezy, mam nadzieję że Walter wybuduje taki obiekt który załatwi te problemy ale na razie zostają wyjazdy na Śląsk które podwajają koszt takiego koncertu.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Swoim postem nie chciałem nikogo obrazić , jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99Adamie , nie denerwuj się , jeśli ktoś może się denerwować to tylko ja obserwując jak od wielu lat wszystkie ciekawe kapele które chętnie bym zobaczył i posłuchał na żywo omijając miasto w którym mieszkam pojawiając się natomiast w spodku lub na stadionie w Chorzowie . Przyczyna tego zjawiska jest znana i oczywista, brak odpowiedniego obiektu na takie imprezy, mam nadzieję że Walter wybuduje taki obiekt który załatwi te problemy ale na razie zostają wyjazdy na Śląsk które podwajają koszt takiego koncertu.
Co do U2, to w Warszawie już byli.Last edited by adam16; 2005-07-06, 20:16.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Były momenty kiedy cierpły mi włosy
w każdym razie, jakby temat nie zbaczał, trzeba przyznać: to był dobry koncert
bałaganu raczej nie było, w miarę sprawna organizacja
i tylko te koszulki (najtańsza za 105zł, a te z hologramem oryginalności za 420zł )...Last edited by cyborg_marcel; 2005-07-07, 11:36.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
Comment