Mystic Festival 29 Maja Chorzów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andrewbrw
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.03
    • 932

przepraszam
    ale to nie koncert.........tylko festiwal...tak od 12 do 24
    mam nadzieję , że jakoś piłkarze Ci to zrewanrzują
    TWOJE ZDROWIE!

Comment

• Andrewbrw
      • 2004.03
      • 932

ta FCJP zrewanżują

Comment

• Aldach
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1269

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
        Przez ten cały koncert odwołali mi mecz
        Nie odwołali tylko przenieśli na 01.06.

Comment

• Andrewbrw
          • 2004.03
          • 932

notka na onecie: http://muzyka.onet.pl/mr,1104244,wiadomosci.html

już scenę budują a dzień wcześniej Maiden gra w Pradze

jakoś nie moge w to uwierzyć , że jednak chłopaki skupią się tylko na 4 pierwszych płytach

Comment

• Andrewbrw
            • 2004.03
            • 932

cholera, chyba jednak "piwa" nie będzie cały dzień siedzieć o suchym pysku
            mam nadzieję ,że da radę jakoś wyjść poza stadion czy cóś
            nie wiem czy ktoś jeszcze czyta ten temat, ale ok 24 ogłoszę setliste czyli utwory które zostaną zagrane, jak ktoś nie chce sobie psuć niespodzianki to niech nie czyta-no chyba ,że nie ogłosze
            UP THE IRONS!

Comment

• artbiron
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.05
              • 112

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw
              nie wiem czy ktoś jeszcze czyta ten temat, ale ok 24 ogłoszę setliste czyli utwory które zostaną zagrane, jak ktoś nie chce sobie psuć niespodzianki to niech nie czyta-no chyba ,że nie ogłosze
              Oj czyta, czyta np JA - Chętnie poznam listę - czego się jutro spodziewać No chyba, że "nie ogłosisz"

Comment

• Andrewbrw
                • 2004.03
                • 932

no to może uda mi sie wyskrobać jakąś setlistę hehe
                mam nadzieję , że jeszcze dziś - zaraz mam zamiar iść w kime bo rano trza wstać, a jak nie dziś to z samego rana tak ok 5-6

Comment

• Andrewbrw
                  • 2004.03
                  • 932

to chyba będzie tak:
                  1. Murders in the Rue Morgue
                  2. Another Life
                  3. Prowler
                  4. The Trooper
                  5. Remember Tomorrow
                  6. Run to the Hills
                  7. Charlotte the Harlot
                  8. Revelations
                  9. Where Eagles Dare
                  10. Die With Your Boots On
                  11. Phantom of the Opera
                  12. The Number of the Beast
                  13. Hallowed Be Thy Name
                  14. Iron Maiden
                  15. Running Free
                  16. Drifter
                  17. Sanctuary

dobra spadam sie zbierać na autobus

Comment

• Andrewbrw
                    • 2004.03
                    • 932

no oczywiście to nic pewnego tak sobie wymysliłem

Comment

• Andrewbrw
                      • 2004.03
                      • 932

Setlista potwierdziła się w 100%
                      Muszę przyznać , że był to bardzo udany wg mnie koncert organizacyjnie. Poza tym może , że butelka wody 1,5l kosztowała 15zl ,lepiej było pić coca-cole 0,4l za 5zl ale był i wóz strażacki który udostępniał wodę do schłodzenia ciała-mozna było korzystać do woli!
                      Z występów przed Maidnowych zdecydowanie najlepiej wypadło Nightwish-świetne brzmienie, no i High Hopes w ich wykonaniu!!! Kreator fatalnie nagłośniony ale i tak bardzo pozytywnie.
                      Sprawa z opaskami bardzo udanie rozwiązana-dostawali wszyscy co mieli bilety na płytę, ale te najważniejsze pod scenę tylko Ci co wchodzili jako pierwsi-czyli ja Potem odbywał się handel opaskami- ale jakoś nikt od nas nie chciał kupić- cena zaporowa 300zl
                      Upału nawet nie odczułem- w tunelu był fajny chłodzik, na Kreatorze i połowie Nightwisha siedziałem sobie ładnie w sektorze na krzesełkach. Potem udałem się pod scenę i bardzo się zdziwiłem-luz jak nie wiem co-nie ma porównania do koncertów w hali gdzie ścisk jest niewyobrażalny! Ekipa ze Skandynawii skończyła grać, przerwa, potem Ironi - pierwsze 4 kawałki coś się działo pod sceną(spokojnie mozna było się dostać prawie pod barierki)ale potem ludziska wymiękli(nic dziwnego jak od 14 w takim upale napierdzielali to już o 22 nie mieli sił) więc mozna było z bliska sobie oglądać prawie jak w tv Bardzo podobały mi się ukłony Harrisa - byli pod wrażeniem publiki (darliśmy mordki jak trzeba No i oczywiście wygłupy Janicka z gitarą , bieganie Bruca po scenie i gadanie głupot (mówiąc o granych utworach zapomniał o płycie Killers; teksty typu SCREAM FOR ME KATOWICE) Oczywiście należy również zwrócić uwagę na wybuchy ognia i inne takie, jak diablice biegające po scenie (dziewczyny które wygrały konkurs na stronie Sanktuarium) -jednej diablicy nawet Bruce odczepił ogon Fani byli zaopatrzeni w przemycone aparaty cyfrowe którymi kręcili filmiki(może wkrótce coś się ukaże) - ale Fosa szybko reagowała i przy mnie ochroniarz wskoczył w tłum i zgarnął jednego kolesia z Canonem A80, a drugiego jak ostrzegłem było juz za późno i też wyleciał! Swoją drogą jestem ciekaw jak potem ta sprawa była załatwiania. Po koncercie jak zwykle "always look on the bright side of life" , potem szybki powrót i o 3 byłem już w domku. Jak się dowiedziałem od kuzyna niektórzy dopiero teraz siedzą w pociągu i wracają(do Wałbrzycha) bo pierwszy pociąg do Wrocka był dopiero o 6 rano!!!
                      Jeśli chodzi o brak "piwa" na koncercie - bardzo dobrze, że nie było bo niektórzy jak już weszli byli tak napici, że po jakimś czasie przebytym na słońcu które waliło w płytę poodpadali i wywozili ich karetką. Jakby było piwo to by pewnie takich przypadków było znacznie więcej!
                      To tyle narazie jak coś się ciekawego przypomni to napiszę! (ciekawe czy składnie to napisałem)

UP THE IRONS!

Comment

• Andrewbrw
                        • 2004.03
                        • 932

aha no i przypomniało!
                        Kawałek The Number Of The Beast- w tle powinny się wyswietlić trzy szóstki a dały radę tylko dwie
                        tak oto wygłądało to prawidłowo dzień wcześniej w Pradze
                        Attached Files

Comment

• szarpik
                          • 2002.02
                          • 676

Melduje się ekipa z Poznania. My po koncercie zaliczyliśmy jeszcze zlot fanów w knajpce "Leśniczówka" , a do Poznania dotarliśmy około 15 w poniedziałek Ogólnie wyjazd zarówno jak koncert pomimo zmeczenia bardzo udany. A jeśli chodzi o opaski i sektor pod sceną... w pewnym momencie ochroniarze stwierdzili że jest tam luz i zaczeli wpuszczać ludzi ze zwykłymi (czerwonymi i niebieskimi) opaskami tak więc koncert przeżywalismy pod sceną. Ogólnie bardzo ciekawie... może oprócz tych cen
                          WWW.EKSTRAKLASA.NET

Comment

• darek99
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.04
                            • 2147

Byłem na Mystic Festival i nawet udało mi się wrócić zdrowym i żywym z tej imprezy, moja wyprawa do Chorzowa zaczęła się o 7 rano w niedzielę , jechałem z synem z Warszawy autokarem , dotarliśmy w okolice stadionu o godzinie 12-tej , po drodze coś z grila , długi spacer od planetarium do bram stadionu no i jesteśmy na miejscu, przy wejściu kontrola plecaka , czarna opaska na rękę i jesteśmy na płycie . Mile byłem zaskoczony że jeszcze o godzinie 13-tej otrzymaliśmy czarne opaski na rękę które pozwalały nam zająć miejsca w sektorze bezpośrednio przed estradą . Upał był bezlitosny tak jak bezlitośni byli ci co handlowali napojami , ale spodziewałem się tego i zabrałem zapas wody który i tak nie starczył do końca imprezy, nie wiem czy byśmy wytrzymali tyle godzin na słońcu gdyby nie było polewania publiki wodą . Po Iron Maiden wiedziałem czego się spodziewać , także nie było zaskoczenia , znam kapelę od lat i było tak jak zawsze , czyli przyzwoicie. Wielkim zaskoczeniem dla mnie był występ kapeli z Finlandii Nightwish , nie znałem tego zespołu a po tym koncercie już należy do moich ulubionych , dwóch kolesi z Nightwish podczas koncertu gasiło pragnienie Żywcem , a wokal z brodą wikinga podczas trwania koncertu obalił butelkę wódki chwaląc polski przemysł spirytusowy . Wyjazd zaliczam do udanych , syn jest pod wrażeniem , pierwszy raz zobaczył i słyszał ulubioną kapelę na żywo , i o to chodziło
                            Attached Files
                            Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                            Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                            skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                            Epikur z Samos.

Comment

• Andrewbrw
                              • 2004.03
                              • 932

pojawiły się zdjęcia z koncertu na ukraińskiej stronie

jakby ktoś miał swoje to bardzo proszę o kontakt na PW

Comment

• Andrewbrw
                                • 2004.03
                                • 932

na tej stronie znajduje się mnóstwo zdjęć oraz filmików z koncertu - jest jeden problem strona rzadko kiedy działa ale jak już zadziała to radzę szybko korzystać bo jest z czego

Comment

Przetwarzanie...
                                X