Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mistrzu
24.09.2005 Sting - koncert w Warszawie
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
-
-
jak długi był sam występ Stinga?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTjak długi był sam występ Stinga?
Z jednej strony to dobrze , natomiast brakuje może trochę elementów spontaniczności ...ale cóż Sting to nie np. Die Toten Hosen ( porównanie dotyczy tylko owych elementów spontana na koncertach, niczego więcej .....)
Koncert bardzo udany, nawet Kayah wypadła moim zdaniem bardzo dobrze, w odróżnieniu od Makowieckiego....
Nagłośnienie było bardzo dobre, jeśli zaś chodzi o wizualizację koncertu zgadzam się z opinią Mistrza ...... raczej kiepsko
Połączyliśmy z moim Kochanie koncert Stinga z wizytą w BrowArmii oraz paru innych knajpkach w Stolycy ( min. trafilismy na lanego Broka w cenie 4,30 zł za 0,5 l ).
PS Broka lano w bardzo ładnych kufelkach z grubego szkła ( jeden z nich zasilił moją kolekcje , po dość długich pertraktacjach z sympatyczą barmanką ( niestety nazwy knajpki nie pomne ...........)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArtK31Nagłośnienie było bardzo dobre (...)"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlukPo wejściu na koncert bardzo się zdziwiłem, bo akurat nagłośnienie było baaaaaaaaaardzo złe. Zresztą organizator koncertu - Scena FM - ma wyjaśnić u firmy nagłaśniającej (ponoć jednej z najlepszych na świecie), co było tego przyczyną.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse...Kayah mi popasowała. Dla mnie jest ona stuprocentową profesjonalistką. Chyba byłem na innym koncercie niż Mistrzu, bo ja słyszałem sporo dynamicznych kawałków...
Wśród wychodzących było sporo moich znajomych co stali bardzo daleko od sceny i nie słyszeli i nie widzieli dobrze Stinga bo nagłośnienie i telebimy były do dupy (reklamy orange wielkością trzykrotnie przewyższały ekrany).
A koncert nie trwał 2 godzin. Półtorej to maksymalnie. Zaczął parę minutek przed 21:00.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTnagłośnienie takiego obiektu to jednak nielada wyzwanie...
Skoro było tak super to jak wytłumaczysz te ogromne tłumy walące do wyścia w połowie koncertu Stinga?Last edited by mluk; 2005-09-26, 20:27."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse...Mam prośbę - co było po Fragile? Nie mogłem niestety zostać do samego końca, bo moja luba szła na 23 do pracy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuHe he słyszałeś? chyba w swojej wyobraźni A tak na serio. Nikt nie kwestionuje profesjonalizmu Kasi Szczot, to jedna z niewielu piosenkarek które świetnie wypadają "na żywo". Proponuję w spokoju posłuchać jej ostatnich utworów gdzie naprawdę nie ma dynamiki a tylko nastrojowe spokojne utwory - "usypiacze", a właśnie nimi promowała siebie na koncercie (o czym nie omieszkała przypomnieć). Parokrotnie nawet pytała publikę czy przypadkiem ich nie uśpiła tymi kawałkami. Skoro było tak super to jak wytłumaczysz te ogromne tłumy walące do wyścia w połowie koncertu Stinga?
Wśród wychodzących było sporo moich znajomych co stali bardzo daleko od sceny i nie słyszeli i nie widzieli dobrze Stinga bo nagłośnienie i telebimy były do dupy (reklamy orange wielkością trzykrotnie przewyższały ekrany).
A koncert nie trwał 2 godzin. Półtorej to maksymalnie. Zaczął parę minutek przed 21:00.
Rozumiem, że jako mieszkaniec Warszawy nie zwrociłeś na taki "drobny" szczegól uwagi.
Ja miałem "zaszczyt" jechać jednym z tych pociągów, więc wiem o czym mówie.
Mistrzu to nie był zwykły koncert na 20 do 40 tysięcy ludzi, nie stałeś od sceny 50 metrów tylko zapewne ciut dalej, może dlatego takie wrażenia sluchowe ......
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlukOgrom ludzi, który był na koncercie, twórczości Stinga nie zna, więc jeśli bardzo znane piosenki przeplatał mniej znanymi (dla większości), to mogło im się znudzić. A skoro już się najedli, popili, zmarzli, to czemu mieli nie iść?
Jak myślisz MLUK gdyby ludziska musieli zapłacić stówę za bilet to ile byłoby chętnych na koncert?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuAle piknik? Gdzie tam można było kocyk rozłożyć? No i co zjeść? Gówniane opakowanie chipsów wielkości dłoni kosztowało 5 zł a o Telepizzy nie wspomnę
Oczywiste jest, że wspomnianego kocyka nie dało sie rozłożyć w promieniu 500 metrów od sceny, ale dalej, (szczególnie między trybunami toru służewieckiego, a namiotem, w którym robili pizzę) było ich naprawdę dużo. Był stamtąd dobry widok na telebimLast edited by mluk; 2005-09-26, 20:44."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlukOczywiste jest, że wspomnianego kocyka nie dało sie rozłożyć w promieniu 500 metrów od sceny, ale dalej, (szczególnie między trybunami toru służewieckiego, a namiotem, w którym robili pizzę) było ich naprawdę dużo. Był stamtąd dobry widok na telebimLast edited by Mistrzu; 2005-09-27, 01:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTnagłośnienie takiego obiektu to jednak nielada wyzwanie...
Przez trzy dni słuch miałem przytępionyLast edited by Ark; 2005-09-28, 19:21.
Comment
-
-
dla Ciebie mogło być dobrze - dla innych nie, takie duże miejsca mają to do siebie że w różnych miejscach słychać różnie dlatego nagłaśnianie tego nie jest prostą sprawą- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment