Jaromir Nohavica w Polsce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZIOMEK2
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 2523

W Chorzowie bilety jeszcze są . Panie z Teatru Rozrywki zapraszają do okienka - naprawdę warto !

Może ART z Meggykiem zawitają na recital ?
    A póżniej może to: ?
    ( wszak 11-go dzień wolny )

Comment

• ZIOMEK2
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 2523

Tak mało nas jest ?

Wszyscy chyba patrzą w przyszłość ?

Pogadajmy trochę chociaż na temat J.N. !

Comment

• ergie
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 1041

Oczywiście w pipidówie Kfakóffkiem zwaną, koncertu nie ma. Bo u Nas Panie to ino wielga kultura może mieć miejsce. Diabli by to nadali.
        Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
        ------------------------------------------------------------------
        Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• zythum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.08
          • 8305

I zgodna z wartościami a Jarkowi z nimi nie po drodze. Przepraszam ale w kraju wartosci nie mogłem się oprzeć uwadze
          To inaczej miało być, przyjaciele,
          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
          Królowie banków, fabryk, hut
          Tym mocni są, że każdy kradnie
          Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• ergie
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.05
            • 1041

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
            I zgodna z wartościami a Jarkowi z nimi nie po drodze. Przepraszam ale w kraju wartosci nie mogłem się oprzeć uwadze
            A jakie to wartości mas Pan na myśli?
            Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.

Comment

• ZIOMEK2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie
              Oczywiście w pipidówie Kfakóffkiem zwaną, koncertu nie ma. Bo u Nas Panie to ino wielga kultura może mieć miejsce. Diabli by to nadali.
              ... tym razem specjalnie podobno ominął bo przyjedzie do Was na wiosnę ... zresztą to nie On decyduje tylko chętni, zaś w Krakowie grywał już parę razy
              " bardzo kulturalnie ", nie wiem czy nie bardziej kulturalnie od całego Krakowa wyłączając oczywiście Pana Grechutę i Wawelskiego Smoka, i jeszcze paru innych !?

Wartości:
              - jak nie popadać w nałogi lub z nimi skończyć
              - piękna nuta historyczna, szczególnie Ziemi Cieszyńskiej ( Jego pochodzenie ), obserwacje
              - prosty człowiek na tle obecnych i wcześniejszych przemian, obserwacje
              - kiedyś komunizm obecnie amerykanizm czyli " śmiej się z tego po czesku "
              - zaduma nad " minionymi laty ", obserwacje
              ( ... ), jeszcze chyba ze 102 !?

Tłumacz, interpretator i propagator także muzyki obcej, współtwórca teatralny i filmowy, mecenas i sponsor - poprostu niezwykły człowiek najzupełniej zwykły.

P.S.
              Wszystko powyższe to moje i świadome !

Comment

• ergie
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 1041

Ziomek wartości twórczości Nohavicy to ja znam, ale zythumowi chyba o co innego chodziło

Comment

• ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie
                  Ziomek wartości twórczości Nohavicy to ja znam
                  To nawet do Chorzowa nie musisz przyjeżdżać !?

Comment

• ZIOMEK2
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.09
                    • 2523

zimowe wspomnienia po recitalu w Chorzowie / 10 XI 2005r /

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck
                    Zapraszam na recitale Jarka Nohavicy:

7.11. Warszawa 19:00 Teatr Muzyczny Roma, ul. Nowogrodzka 49
                    tel. kasy (22) 628 0360, 628 8998, 628 8985, rezerwacja@teatrroma.pl, www.teatrroma.pl
                    kasy ZASP - Al. Jerozolimskie 25, tel. (22) 621 9383, 621 9454, www.ebilet.pl

8.11. Wrocław 19:00 sala widowiskowa Impart, ul. Mazowiecka 17
                    bilety@o2.pl, EMPIK Rynek, Dworzec, Gł. kasa 22, Impart

10.11. Chorzów 19:00 Teatr Rozrywki, ul. M. Konopnickiej 1
                    kasa tel. (32) 346 1934, 346 1932, 33, 49, www.teatr-rozrywki.pl, www.ebilet.pl
                    No i działo się ...

Teatr Rozrywki przyjął wszystkich ciepłą atmosferą, widownia była zapełniona prawie do końca ...
                    Wyszedł On i zaczął od " Darmodzieja " póżniej dołączyły inne t zw. " miejskie kawałki " ( Cieszyńska, Petersburg ... ), było trochę dymu, bdb gra świateł a niebo pełne gwiazd.
                    W odpowiednim momencie dołączył Radek ( z Czechomor - różne instr.), zaś Jarek zabawiał nas rozmową i rzucał kawałami, grając na przemian to na gitarze, to na haligonce utwory głównie z płyt : Babilon, Divne Stoleti, ... podnosząc atmosferę i klimat " do szczytu zenitu " !

Tak, to był wieczór nastroju i pełen gwiazd - chyba mój najlepszy recital J.N. !?

I tak jak to kiedyś ktoś napisał: " Czeski pieśniarz cieszy się u nas wielkim powodzeniem i szacunkiem. Charyzmatyczny muzyk potrafi w jednej chwili zmienić nastrój publiczności z głębokiej zadumy w gromki śmiech " i... też tak było w tę pamiętny wieczór - do zobaczenia na beskidzkich szlakach !

PS
                    Piwa nie dawano jeno wino ... bo Jarek nie pije - hej !

Comment

• ZIOMEK2
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.09
                      • 2523

Jarek znowu w Polsce - majowe koncerty !

Warszawa
                      Kraków
                      Łódź ...

Szukaj tu: www.nohavica.cz

Comment

• Shlangbaum
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2005.03
                        • 5828

Właśnie się wybieram z Agnieszką na koncert w Krakowie. Podobno będzie głównie piosenki z ostatniej płyty śpiewał ale mam nadzieję, że Kreta ggggrrrrrrhhyyy też nie zabraknie

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• ZIOMEK2
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.09
                          • 2523

znowu zagra ...

w kilku miastach, chyba najciekawiej będzie w Andrychowie, w ramach " Piostur Gorol Song " - oczywiście jako Gość przy okazji kwalifikacji do SFP w Krakowie.

Nieoficjalnie dowiedziałem się, iż bilety na jego recital mają kosztować około 30zł (?)

Dla zainteresowanych:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2

I tak jak to kiedyś ktoś napisał: " Czeski pieśniarz cieszy się u nas wielkim powodzeniem i szacunkiem. Charyzmatyczny muzyk potrafi w jednej chwili zmienić nastrój publiczności z głębokiej zadumy w gromki śmiech "
                          PS
                          Na 99% zamierzam pojechać do Andrychowa, może uda mi się wypić jakiegoś Harnasia ?!

Comment

• ZIOMEK2
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.09
                            • 2523

Nowy Sącz, Andrychów , Jelenia Góra i Warszawa ...

wczoraj zagrał w Nowym Sączu ?

Ktoś tam był, a " Cechowa " na Rynku jeszcze istnieje - tam 15 lat temu był chyba najlepszy wybór piw na sądeckiej ziemi, i było tanio !?

Plan tu : www.nohavica.cz
                            Last edited by ZIOMEK2; 2006-10-27, 05:27.

Comment

• ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

już jutro zagra w Andrychowie !

Wyjeżdzam o godzinie 13.38 z tyskiego dw, jeśli tylko będzie to możliwe to Was pozdrowie z gór niskich myślą będąc na Giełdzie U Spiża !?

Comment

• ZIOMEK2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.09
                                • 2523

po koncercie w Andrychowie: " Jaromir Nohavica i jego goście "

Byłem i Portera piłem, Jarek zagrał ale jestem rozczarowany - było krótko a Jarek był jakiś blady !?

Cały koncert trwał prawie dwie godziny, najpierw wystąpili Jego Goście czyli:
                                Elżbieta Wojnowska
                                Antoni Muracki
                                Michał Łanuszka

Ich występ obfitował w nastrojowe kawałki - coś w rodzaju " Moje smutne serce ".
                                Interpretacja kawałków Jarka była znaśna, aczkolwiek Jarek później żartował, że do bani !
                                Na szczególną uwagę zasłużył młody a zdolny Michał Łanuszka, a Pani Elżbieta postarała się o wzorową oprawę ich występu.

Na ponad godzinny występ Jarka złożyly się śląskie klimaty te z Ostrawy, Orłowej, Goduli i Cieszyna wszak to śląsko - morawski pieśniarz a bliskość gór i Śląska Cieszyńskiego potęgował ten nastrój.
                                Były też inne: " Kometa ", " Panie Prezydencie ", i dalsze tzw " rozrachunkowe ze swoim czasem " w dobie minionej komuny i trudnych obecnych przemian.

Ogólnie nie żałuję ale jestem rozczarowany, oczywiście sypał kawałami, było serdecznie i ciepło ale brakowało tego chorzowskiego i beskidzkiego ( mam na myśli jego występy tam ) polotu !

W Andrychowie brakowało tez piwa, tylko Tyskie i Warka - Warka i Tyskie, bo podobno tylko te chcą tam pić, ale to już inna rzecz.

Last edited by ZIOMEK2; 2006-11-26, 19:59.

Comment

Przetwarzanie...
                                X