Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
8 października - Oktoberfest na toszeckim Zamku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Proponuję nie każdej imprezie nadawać markę Oktoberfest(u), zaś sam znak zastrzec ! ( dla tych co w Monachium )
Sponsorów i organizatorów wysłać po nauki na południe i zachód.
Comment
-
-
Ruina jeszcze stoi ale w bardzo powaznym rozkładzie.Niestety zawaliłem bo nie cyknąłem fotki.Postaram się to naprawić jak będę przejeżdżał przez Toszek.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
[QUOTE=ZIOMEK2]Proponuję nie każdej imprezie nadawać markę Oktoberfest(u), zaś sam znak zastrzec ! ( dla tych co w Monachium )
[QUOTE]
Wystarczy że w Częstochowie nauki wezmą, tam zabawa była przednia. I najwięcej gatunków piwa na naszych Oktoberfestach.
Comment
-
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
[QUOTE=mste][QUOTE=ZIOMEK2]Proponuję nie każdej imprezie nadawać markę Oktoberfest(u), zaś sam znak zastrzec ! ( dla tych co w Monachium )
Wystarczy że w Częstochowie nauki wezmą, tam zabawa była przednia. I najwięcej gatunków piwa na naszych Oktoberfestach.
Boję się o tą imprezę ... bo w Monachium Arabowie już też po stołach skaczą ( z relacji znajomego ).
Nie wiem co to znaczy " na naszych Oktoberfestach ", nasze to mogą być " Tyskie biesiady " przy Groniu, ewentualnie na groniu.
Resztę ująłem wcześniej i nie chcę wracać do tego tematu, lepiej pojechać do Częstochowy - ta sama droga ( czasowo ) i można " dać na mszę ",
w przyszłym roku chyba dotrę !?
Comment
-
Comment