Z racji totalnego braku czasu pozwalam sobie na bezkrytyczne wklejenie całego programu imprezy Smak i Styl (dzięki S.) , która odbędzie się na początku grudnia br. w Centrum Expo XXI przy ul. Prądzyńskiego. Wytłuściłem "interesujące" sprawy. Jakieś dodatkowe szczegóły są do odnalezienia na http://www.smakistyl.pl/ - ale strona tylko dla zatwardziałych twardzieli. Piąte przez dziesiąte dowiedziałem się że mając ze sobą paragon z Alberta, bilet można zakupić po niższej cenie - piszę o tym wyłącznie dlatego że w ogóle nie znalazłem informacji o cenach biletów.
=====================================
TEATR KUCHARSKA REWIA GWIAZD
sponsorują SUPERMARKETY ALBERT
SOBOTA
• 11:00 – Kurt Scheller
• 12:00 – Karol Okrasa
• 13:00 – Karol Okrasa
• 14:00 – Janusz Profus
• 15:00 – Giancarlo Russo
• 16:00 – Andrzej Polan
NIEDZIELA
• 11:00 – Robert Sowa
• 12:00 – Janusz Profus
• 13:00 – Robert Sowa
• 14:00 – Giancarlo Russo
• 15:00 – Kurt Scheller
• 16:00 – Andrzej Polan
SALON PREZENTACJI
SOBOTA
• 10:30 – Oliwy, prowadzi Olivabio
• 11:30 – Szkoła Piw, prowadzi Browar Amber
• 12:30 – Herbaty, prowadzi Herba Thea
• 13:30 – Kawy, prowadzi Pożegnanie z Afryką
• 14:30 – Wina, prowadzi Eunion
• 15:30 – Miody pitne i naturalne, prowadzi Sądecki Bartnik
• 16:30 – Oliwy, prowadzi Olivabio
NIEDZIELA
• 10:30 – Szkoła Piw, prowadzi Browar Amber
• 11:30 – Dobór Win do posiłków
• 12:30 – Herbaty, prowadzi Herba Thea
• 13:30 – Kawy, prowadzi Pożegnanie z Afryką
• 14:30 – Wina, prowadzi Eunion
• 15:30 – Miody pitne i naturalne, prowadzi Sądecki Bartnik
• 16:30 – Szkoła Piw, prowadzi Browar Amber
WŁOSKA SZKOŁA GOTOWANIA SMEG’a
prowadzi Giancarlo Russo
SOBOTA
• 10.00 - Prezentacja Win Włoskich
• 11:00 - Risotto z szafranem
• 12:00 - Makaron bucatini z sosem pomidorowym, boczkiem, pieprzem i serem pecorino
• 13:00 – Polędwica w occie balsamicznym
• 14:00 - Radicchio, ser mozzarella, melon i świeże ogórki
• 15:00 - Prezentacja Win Włoskich
• 16:00 - Rurki w sosie pomidorowym, sardynkami i kaparami
NIEDZIELA
• 10.00 – Prezentacja Win Włoskich
• 11:00 - Risotto z karczochami
• 12:00 - Roladki z łososia i wędzonej szynki Spek w kremie z selera
• 13:00 - Deser z serka mascarpone
• 14:00 - Prezentacja Win Włoskich
• 15:00 - Kotleciki cielęce w sosie cytrynowym
• 16:00 - Polędwica z winem Marsala
AKADEMIA GOTOWANIA KURTA SCHELLERA
prowadzi Sebastian Gołębiewski
SOBOTA oraz NIEDZIELA
• 11.00 Prowansja (2h): Pomidory po prowansalsku, Zupa Krem prowansalski, Kurczak z
Ratatuille
• 13.00 Włochy (2h): Pasta, Chicken Cacciatore
• 15.00 Szwajcaria (2h): Cielęcina w sosie grzybowym z Roesti, Mus czekoladowy z
pomarańczami
KONKURS „KUCHARSKA OSOBOWOŚĆ ROKU”
Sponsorują przyprawy PODRAVKA
prowadzi Andrzej Polan
SOBOTA
• 10.00 – Degustacje past Podravka
• 11.00 – 16.00 Pokazy młodych talentów kucharskich (występy w parach)
• 16.00 - Degustacje past Podravka
NIEDZIELA
• 10.00 – Degustacje past Podravka
• 11.00 – 16.00 Pokazy młodych talentów kucharskich (występy w parach)
• 16.00 - Degustacje past Podravka
• 17.00 – Wręczenie Nagród
SZKOŁA SUSHI TEKEDA
SOBOTA oraz NIEDZIELA
• 10:45 - Wprowadzenie; Etykieta; Historia sushi; Omówienie rodzajów i technia
przygotowywania + Pokaz kulinarny – Kappa Maki
• 11:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Sake Nigiri
• 12:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Sashimi
• 13:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Temaki
• 14:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Futomaki
• 15:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – California maki
• 16:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Sunomono
oraz DEGUSTACJE I POKAZY:
Bacha – Amus – Peklimar – Villeroy&Boch – Eunion – Orzeł – Świat Win – Witek’s – Stół Marzeń – Austro Vin –
Uzdrowiska Polskie – Zepter – Sanechem – Krokus – Kotanyi – Wedel – Sitli – Pieczywo Mistrza Piotra – Browar
Amber – ZM Nowak – Gyma – Gorenje – LG – Specjał Wiejski – Viands – Noris – SziBo – Dagoma – ZasPol –
Browar Ciechanów – Sądecki Bartnik – Tradycyjne Jadło – Fissler – Dolce-Vita – Oleofarm – Ratus
=====================================
TEATR KUCHARSKA REWIA GWIAZD
sponsorują SUPERMARKETY ALBERT
SOBOTA
• 11:00 – Kurt Scheller
• 12:00 – Karol Okrasa
• 13:00 – Karol Okrasa
• 14:00 – Janusz Profus
• 15:00 – Giancarlo Russo
• 16:00 – Andrzej Polan
NIEDZIELA
• 11:00 – Robert Sowa
• 12:00 – Janusz Profus
• 13:00 – Robert Sowa
• 14:00 – Giancarlo Russo
• 15:00 – Kurt Scheller
• 16:00 – Andrzej Polan
SALON PREZENTACJI
SOBOTA
• 10:30 – Oliwy, prowadzi Olivabio
• 11:30 – Szkoła Piw, prowadzi Browar Amber
• 12:30 – Herbaty, prowadzi Herba Thea
• 13:30 – Kawy, prowadzi Pożegnanie z Afryką
• 14:30 – Wina, prowadzi Eunion
• 15:30 – Miody pitne i naturalne, prowadzi Sądecki Bartnik
• 16:30 – Oliwy, prowadzi Olivabio
NIEDZIELA
• 10:30 – Szkoła Piw, prowadzi Browar Amber
• 11:30 – Dobór Win do posiłków
• 12:30 – Herbaty, prowadzi Herba Thea
• 13:30 – Kawy, prowadzi Pożegnanie z Afryką
• 14:30 – Wina, prowadzi Eunion
• 15:30 – Miody pitne i naturalne, prowadzi Sądecki Bartnik
• 16:30 – Szkoła Piw, prowadzi Browar Amber
WŁOSKA SZKOŁA GOTOWANIA SMEG’a
prowadzi Giancarlo Russo
SOBOTA
• 10.00 - Prezentacja Win Włoskich
• 11:00 - Risotto z szafranem
• 12:00 - Makaron bucatini z sosem pomidorowym, boczkiem, pieprzem i serem pecorino
• 13:00 – Polędwica w occie balsamicznym
• 14:00 - Radicchio, ser mozzarella, melon i świeże ogórki
• 15:00 - Prezentacja Win Włoskich
• 16:00 - Rurki w sosie pomidorowym, sardynkami i kaparami
NIEDZIELA
• 10.00 – Prezentacja Win Włoskich
• 11:00 - Risotto z karczochami
• 12:00 - Roladki z łososia i wędzonej szynki Spek w kremie z selera
• 13:00 - Deser z serka mascarpone
• 14:00 - Prezentacja Win Włoskich
• 15:00 - Kotleciki cielęce w sosie cytrynowym
• 16:00 - Polędwica z winem Marsala
AKADEMIA GOTOWANIA KURTA SCHELLERA
prowadzi Sebastian Gołębiewski
SOBOTA oraz NIEDZIELA
• 11.00 Prowansja (2h): Pomidory po prowansalsku, Zupa Krem prowansalski, Kurczak z
Ratatuille
• 13.00 Włochy (2h): Pasta, Chicken Cacciatore
• 15.00 Szwajcaria (2h): Cielęcina w sosie grzybowym z Roesti, Mus czekoladowy z
pomarańczami
KONKURS „KUCHARSKA OSOBOWOŚĆ ROKU”
Sponsorują przyprawy PODRAVKA
prowadzi Andrzej Polan
SOBOTA
• 10.00 – Degustacje past Podravka
• 11.00 – 16.00 Pokazy młodych talentów kucharskich (występy w parach)
• 16.00 - Degustacje past Podravka
NIEDZIELA
• 10.00 – Degustacje past Podravka
• 11.00 – 16.00 Pokazy młodych talentów kucharskich (występy w parach)
• 16.00 - Degustacje past Podravka
• 17.00 – Wręczenie Nagród
SZKOŁA SUSHI TEKEDA
SOBOTA oraz NIEDZIELA
• 10:45 - Wprowadzenie; Etykieta; Historia sushi; Omówienie rodzajów i technia
przygotowywania + Pokaz kulinarny – Kappa Maki
• 11:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Sake Nigiri
• 12:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Sashimi
• 13:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Temaki
• 14:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Futomaki
• 15:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – California maki
• 16:45 - J.w. + Pokaz kulinarny – Sunomono
oraz DEGUSTACJE I POKAZY:
Bacha – Amus – Peklimar – Villeroy&Boch – Eunion – Orzeł – Świat Win – Witek’s – Stół Marzeń – Austro Vin –
Uzdrowiska Polskie – Zepter – Sanechem – Krokus – Kotanyi – Wedel – Sitli – Pieczywo Mistrza Piotra – Browar
Amber – ZM Nowak – Gyma – Gorenje – LG – Specjał Wiejski – Viands – Noris – SziBo – Dagoma – ZasPol –
Browar Ciechanów – Sądecki Bartnik – Tradycyjne Jadło – Fissler – Dolce-Vita – Oleofarm – Ratus
Comment