Bierfest - Nydek - 15 lipca 2006 - 550-lecie Nydka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZIOMEK2
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 2523

Bierfest - Nydek - 15 lipca 2006 - 550-lecie Nydka

Kolejna edycja znana też pod nazwą: " Beer Fest w Nydku ", tym razem rozszerzona o 550-lecie miejscowości Nydek.

Wszelkie info: www.browar.biz/forum/showthread.php?t=51665

Jak zostałem poinformowany przez Panią Sikore z Jablunkova ma być jeszcze fajniej niż w roku ubiegłym bo jest 550-lecie miejscowości Nydek !

Ma być:
    - wybór piw ( przynajmniej 20 dla smaku, w cenie około 18 kcz )
    - jadlo domowe i na wynos ( z rusztu, grillowane, marynowane ... )
    - nalewki, zalewki i ... " domowe grzanie "
    - beskidzko i czesko muzyka od Babiej po Morawy !
    - inne (?)

Podobno warto wybrać się tam już w piątek, spokojnie zarezerwować nocleg i... skończyć na Filipce lub w Jablunkowie na imprezach towarzyszących
    - z noclegiem nie ma problemu - co druga chata to " privat ", w cenie od 150 - 250 kcz/ os./noc.

Jeśli tylko nie będzie ciskać piorunami to ja tam będe z marszem na Filipke w niedziele.
    Nie wiem czy będzie opłata za wstęp na impreze, w ubiegłym roku było 50 ( studenty, emeryci ... ) - 80 kcz/ os., dzieci do 12 roku - gratis !

Info dla przypomnienia:
    Atlas.cz je český internetový portál nabízející e-mail, aktuální zpravodajství, počasí a další zajímavé služby.

Oficiální stránky obce Nýdek

" Tam gdzie gorolsko-śląska muzyka i klimat jest - zawsze warto być ! " ( powiedzioł stary góral do górala ! )
  • ZIOMEK2
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 2523

W Ustroniu, Ciszynie i ... Nydku zapowiada się piękna, piwna pogoda z lekkim deszczykiem - czy ktoś się tam wybiera, jakie hasło na ten dzień ?

Onet: codzienne źródło informacji milionów Polaków - wiadomości z kraju i ze świata 24/7, pogoda, sport, biznes, moto, rozrywka. Bądź na bieżąco z Onet!

Comment

• ZIOMEK2
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 2523

... i krótko tam byłem ale bardzo dobre piwko piłem, górami się nacieszyłem a Was tam nie widziałem !

Dzięki tej miejscowości za taki wybór piw i innych " używek ", tylko 2 tys. mieszkańców i tyle samo gości,
      i ponad 7 browarów tam naliczyłem ( około 20 piw ) - do przyszłego roku !

Oficiální stránky obce Nýdek
      Last edited by ZIOMEK2; 2006-07-17, 18:17.

Comment

Przetwarzanie...
      X