02 grudnia 2006 r. - Austerlitz - Bitwa Pod Austerlitz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • garfunkel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.04
    • 1068

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
    Świetna bitwa, lepsza nawet niz pod Jeną.

Cztery galerie: http://www.flickr.com/photos/bossowski/sets/
    Poznałeś Krzysiu naszego pana Bossowskiego? Albo Go juz z dawien dawna znasz?
    Last edited by garfunkel; 2006-12-05, 13:09.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Z widzenia dłużej, ale osobiście od maja tego roku.

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Czyzby znów Napoleon wygrał?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Ano. Ale już niewiele brakowało, żeby było inaczej. Już prawie mieliśmy wygrać i wtedy organizatorzy przerwali bitwę

parę filmów: http://video.google.pl/videosearch?q=Austerlitz

W jakiejś restauracji w Slatinie (osiedle w Brnie) piłem fenomenalne Krusovice Cerne z beczki. I było tam dużo ładnych dziewczyn, ale może dlatego, że to Moravsko.
          Last edited by Krzysiu; 2006-12-05, 19:36.

Comment

• ZIOMEK2
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 2523

Ano. Ale już niewiele brakowało, żeby było inaczej. Już prawie mieliśmy wygrać i wtedy organizatorzy przerwali bitwę

W jakiejś restauracji w Slatinie (osiedle w Brnie) piłem fenomenalne Krusovice Cerne z beczki. I było tam dużo ładnych dziewczyn, ale może dlatego, że to Moravsko.
            to mogłeś zaproponować Sylwka na Cieszyńskim, zaś w bitwie zmienić bieg historii !

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Nie interesuje mnie Sylwek w Cieszyńskim, jak również w żadnej innej okolicy. Nie widzę nic szczególnego w tej okazji. NIe jeździłem na takowe imprezy i jeździć nie będę. Wspomniałem o tej knajpie jedynie ze względu na dobre piwo i zupełnie odmienne, niż dotychczas obserwowane w czeskich i morawskich knajpach, towarzystwo.

Comment

• ZIOMEK2
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.09
                • 2523

Tyska wycieczka się nie odbyła ale dzięki szybkiej decyzji moich znajomych dotarliśmy na miejsce a nawet zaglądneliśmy do Wiednia.
                Piliśmy prawie gratisowe wino i różniste nalewki bo degustacje tu i tam.

Na samej inscenizacji Bitwy pod Austerlitz duże zamieszanie ale mniej publiczności i statystów niż w roku ubiegłym kiedy to obchodzono 200-lecie tej bitwy.
                Powyższe wycinki na video nie oddają w pełni tej sławetnej bitwy, lepsze są już powyższe fotki, a najlepiej przyjechać tam samemu tak jak to zrobił Krzysiu.

Bardzo fajne hobby i zabawa, gdybym był młodszy to bym powiedział - hej, zaciągam się !

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Patrząc z pola bitwy można było sądzić, że było mniej publiczności niż żołnierzy, mimo niezłej pogody. Sama bitwa, ze względu na ciasny teren, mnogość żołnierzy i intensywne strzelanie - lepsza niż pod Jeną. Warto było jechać, chociaż organizacyjnie było sporo chaosu.

Comment

• ZIOMEK2
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.09
                    • 2523

Patrząc z pola bitwy można było sądzić, że było mniej publiczności niż żołnierzy, mimo niezłej pogody. Sama bitwa, ze względu na ciasny teren, mnogość żołnierzy i intensywne strzelanie - lepsza niż pod Jeną. Warto było jechać, chociaż organizacyjnie było sporo chaosu.

na Giełdach jesteś charakterystyczny, zaś tam nie rzuciłeś mnie się w oczy, ale tak jak piszesz warto tam być !

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Rzucili nas daleko od publiczności; jak poszło główne austriackie natarcie, osłanialiśmy prawe skrzydło, za ruinami "wioski". Zresztą było nas mało, raptem sześciu, więc w masie Austriaków mogłeś mnie nie dojrzeć.
                      Last edited by Krzysiu; 2006-12-10, 08:01.

Comment

• ZIOMEK2
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 2523

pojedziemy tam w tym roku i rzucim beczke na ruszt !

Comment

Przetwarzanie...
                        X