Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
02 grudnia 2006 r. - Austerlitz - Bitwa Pod Austerlitz
Collapse
X
-
Czyzby znów Napoleon wygrał?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ano. Ale już niewiele brakowało, żeby było inaczej. Już prawie mieliśmy wygrać i wtedy organizatorzy przerwali bitwę
parę filmów: http://video.google.pl/videosearch?q=Austerlitz
W jakiejś restauracji w Slatinie (osiedle w Brnie) piłem fenomenalne Krusovice Cerne z beczki. I było tam dużo ładnych dziewczyn, ale może dlatego, że to Moravsko.Last edited by Krzysiu; 2006-12-05, 19:36.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuAno. Ale już niewiele brakowało, żeby było inaczej. Już prawie mieliśmy wygrać i wtedy organizatorzy przerwali bitwę
W jakiejś restauracji w Slatinie (osiedle w Brnie) piłem fenomenalne Krusovice Cerne z beczki. I było tam dużo ładnych dziewczyn, ale może dlatego, że to Moravsko.
Comment
-
-
Nie interesuje mnie Sylwek w Cieszyńskim, jak również w żadnej innej okolicy. Nie widzę nic szczególnego w tej okazji. NIe jeździłem na takowe imprezy i jeździć nie będę. Wspomniałem o tej knajpie jedynie ze względu na dobre piwo i zupełnie odmienne, niż dotychczas obserwowane w czeskich i morawskich knajpach, towarzystwo.
Comment
-
-
Tyska wycieczka się nie odbyła ale dzięki szybkiej decyzji moich znajomych dotarliśmy na miejsce a nawet zaglądneliśmy do Wiednia.
Piliśmy prawie gratisowe wino i różniste nalewki bo degustacje tu i tam.
Na samej inscenizacji Bitwy pod Austerlitz duże zamieszanie ale mniej publiczności i statystów niż w roku ubiegłym kiedy to obchodzono 200-lecie tej bitwy.
Powyższe wycinki na video nie oddają w pełni tej sławetnej bitwy, lepsze są już powyższe fotki, a najlepiej przyjechać tam samemu tak jak to zrobił Krzysiu.
Bardzo fajne hobby i zabawa, gdybym był młodszy to bym powiedział - hej, zaciągam się !
Comment
-
-
Patrząc z pola bitwy można było sądzić, że było mniej publiczności niż żołnierzy, mimo niezłej pogody. Sama bitwa, ze względu na ciasny teren, mnogość żołnierzy i intensywne strzelanie - lepsza niż pod Jeną. Warto było jechać, chociaż organizacyjnie było sporo chaosu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuPatrząc z pola bitwy można było sądzić, że było mniej publiczności niż żołnierzy, mimo niezłej pogody. Sama bitwa, ze względu na ciasny teren, mnogość żołnierzy i intensywne strzelanie - lepsza niż pod Jeną. Warto było jechać, chociaż organizacyjnie było sporo chaosu.
na Giełdach jesteś charakterystyczny, zaś tam nie rzuciłeś mnie się w oczy, ale tak jak piszesz warto tam być !
Comment
-
-
Comment