2007.06.15-17. Cieszyn/ Czeski Cieszyn, Święto Trzech Braci

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZIOMEK2
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 2523

2007.06.15-17. Cieszyn/ Czeski Cieszyn, Święto Trzech Braci

Święto cyklicznie się odbywające, dla tych co chcą się dowiedzieć coś o swej państwowości.

Program tu: www.cieszyn.pl

Z roku na rok jest lepiej bo jest więcej piwa, być może tego roku będzie można dodatkowo popróbować domowego piwa z najbliższych piwiarni !?

Zjesz:
    -utopence
    -langosze
    -sery-serniki
    - inne

Dobra muzyka to ta z pogranicza !

Wypijesz:
    - nalewki
    - domowe destylaty
    - inne

Beskydy.cz - Nejvíce informací o moravském regionu Beskydy, Valašsko, Javorníky, Hostýnské vrchy
    Last edited by ZIOMEK2; 2007-06-08, 17:38.
  • Wielki_B
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.02
    • 1968

Jako że w tym samym czasie odbywać się będzie giełda żywiecka, to bardziej mobilni mogą zahaczyć o obie imprezy. A raczej o trzy, bo jeszcze czeski Cieszyn.

Comment

• ZIOMEK2
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 2523

Ja tam będe przy browarze a do czeskiego rynku po moście wcale jest nie daleko - autobus może troche poczekać, można też samemu wrocić na czas!

Comment

• ZIOMEK2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 2523

Dzisiaj dostałem potwierdzenie od organizatorów, iż na polskim Rynku będzie tylko Brackie, bo to główny sponsor, który wyklucza konkurencje !

Co będzie na czeskim Rynku to Wam opisze po imprezie.

Comment

• ZIOMEK2
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2 Wyświetlenie odpowiedzi

Co będzie na czeskim Rynku to Wam opisze po imprezie.
          Było rodzinnie i ...

Brackie na polskim Rynku, wuszt i słonina, i polska dziedzina, zaś na czeskiej stronie więcej tego piwa było o jeden metr !
          Pierniki, śliwowice i inne destylaty to czeska specjalność - pierniki cieszyńskie do serca !

PS
          ... zawsze po czeskiej stronie jest i będzie więcej o to same - la ! - chyba, że Brackie i Portera warzonego tam, będą lać nawet sami Wietnamczycy - hej !

Karuzele i ... karuzelka , karuzela kręci się jak na festynach i na odpuście - czy ktoś Wam odpuści ?
          Last edited by ZIOMEK2; 2007-06-26, 22:49.

Comment

• ZIOMEK2
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 2523

nie wiem czy wszyscy mnie zrozumieli - ogólnie była kasza - tylko Brackie i Radegast bez specjalnego ale po czeskiej stronie wystawiał się browar Bernard z ciemnym i jasnym - jak zwykle prężnie i przejrzyście , na dokładkę mieli langosze, utopenci i inne pierniki !

Comment

Przetwarzanie...
            X