2007.06.16-17 - Kraków-Tyniec - Targ Benedyktyński

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

2007.06.16-17 - Kraków-Tyniec - Targ Benedyktyński

W dniach 16-17 czerwiec odbędzie się w opactwie tynieckim Targ Benedyktyński poświęcony produktom zakonów z całej Europy.

Prezentowane będą także piwa trapistów z Czech (ciekawe jakie) i z innych krajów (domyślam się, że pewnie królować będą Niderlandy).

Krakowski Konkurs Piw Domowych !
  • Cez
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1789

...ze strony opactwa:

"W dniach 16 – 17 czerwca zapraszamy na Targ Benedyktyński, w czasie którego zaprezentowany zostanie dorobek kulinarny klasztorów benedyktyńskich w Polsce i w Europie. Na stoiskach dostępne będą znane już „Produkty Benedyktyńskie” takie jak konfitury, syropy, miody, suszone owoce, ciastka i cukierki. Zaprezentujemy również znakomite wina z Opactwa Pannonhalma na Węgrzech, wina z klasztoru Muri-Gries z Włoch, piwo trapistów z Czech i inne.

Targ będzie okazją, aby spędzić mile czas i spróbować doskonałych „Produktów Benedyktyńskich”, a dla tych, którzy zainteresowani są otwarciem sklepu franczyzowego w sieci Benedicite, będzie okazją do obejrzenia, posmakowania i samodzielnej oceny niepowtarzalnego smaku i najwyższej jakości produktów."
    Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Zapowiadanego piwa trapistów z Czech niestety nie było...

Jedynym akcentem piwnym imprezy były piwa Frater sprzedawane na stoisku cystersów ze Szczyrzyca. Piwo szło jak woda zarówno pojedyńczo, jak i w czteropakach z pokalem.
      Attached Files

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• MarcinKa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.02
        • 2736

Faktycznie w kolejce chyba z połowa będących tam ludzi stała.
        Mam bardzo mieszane uczucia co do obecności na tym stoisku tego piwa. Z jednej strony jest to ordynarne naciąganie i robienie nieświadomemu klientowi wody z mózgu. Z drugiej strony jest to jednak promocja innego piwa niż jasne czy mocne, pokazanie że piwo może być inne. W sumie można tu chyba zastosować zasadę "Cel uświęca środki".
        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

no rzesz, że nie wiedziałem, byłem w Tyńcu 15 czerwca, co gorsza, na klasztorze żadnych informacji, jednak nie ma tego zlego, sklepik benedyktyński odwiedziłem, zakupy porobiłem ale o tym co i jak w innym temacie
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
          X