Tradycyjnie w każdą ostatnią sobotę września odbywa sie festyn piwny browaru Cerna Hora. W tym roku mogą być ciekawe atrakcje bo pojawiło sie piwo MORAVSKÉ SKLEPNÍ NEFILTROVANÉ PIVO I V LÁHVÍCH (w butelkach) i FORMAN - PRVNÍ PIVO BEZ ALKOHOLU V ČESKU (co pewnie zasmuci wielu forumowiczów) ale pewnie warto pojechać i zobaczyć imprezę i zakosztować miejscoowych specjałów. Więcej na : www.pivovarcernahora.cz. Osobiście sie tam wybieram i po raz kolejny zapraszam.
2007-09-29 Cerna Hora Święto browaru
Collapse
X
-
chętnie
witam,
z chęcią się wybiorę, nie byłem nigdy na takiej imprezce za granicą
tylko powiedz Mości Rotmistrzu czy już miałeś okazję zawitać na poprzednie
edycje tego festynu?
jeśli tak to jak to wygląda? jakiś nocleg tam planujesz i gdzie? czy Cerna Hora
to duże miasto, bo na mapce wygląda na raczej niewielkie?
no i czy tam potrzebne jest jakieś zgłoszenie?
no i jakie tam chodzą ceny piwek w trakcie festynu?
z góry dzięki za odpowiedź
i pozdrawiamChmielosz
Comment
-
-
Właśnie robię czystki po wypadach z miesiąca września. Kilka refleksji z święta piwa z Carnej Hory. Nie dotrwalem do końca gdyż bunt podniósł mój syn i około 17.00 trzeba było zwijać żagle. Był to najsłabszy z 7 festawali jakie zaliczyłem. Mam na myśli otoczkę. Mało straganów i na wszystkich to samo. Brak przedstwicieli armii i grup miltarnych. Ubyła jedna ze scen. Program artystyczny na dobrym poziomie. Ludzie dopisali. Jedynym i niezmiennym atrybutem jest piwo. Dostępne były wszystkie rodzaje produkowwane prrzez browar. Najdroższe było 1530 po 20 kcs za szklankę. Pozostałe piwa od 19 do 15 kcz za szklanke 0,5 l. Pojawiła się nowa wódka produkowana na bazie piwa. Mam zakupioną flaszkę ale test będzie później. Ciekawostką jest to, że browar postarzał się bo wg nowych danych warzy piwo już od 1298 r. Gdy w zeszłym roku podawali, że 476 lat warzą piwo. Cud browar starszy o 236 lata. Powołują się na tradycje browaru zakonnego (Templariusze). W załączeniu pare fotek z festiwalu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotmistrz Wyświetlenie odpowiedziPojawiła się nowa wódka produkowana na bazie piwa.Last edited by delvish; 2007-10-16, 16:44."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment