Apocaliptyca, 27.07.2008, pl.Wolnosci, W-wa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Apocaliptyca, 27.07.2008, pl.Wolnosci, W-wa

Apocalyptica wystąpi 27 lipca w Warszawie. Koncert fińskiego zespołu zostanie zorganizowany z okazji 64. rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego. Grupa wystąpi w Parku Wolności, który jest częścią Muzeum Powstania Warszawskiego przy ulicy Przyokopowej. Wstęp na koncert klasyków cello rocka będzie bezpłatny (źr:http://www.mmwarszawa.pl)

Ja oczywiście będę, ktoś jeszcze?
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

To jeszcze tak dużo czasu ale może i ja się skuszę.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Nie wiem, czy będę w Warszawie, ale jak będę, to będę.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

Dziś możemy stwierdzić z całą stanowczością, że będziemy na 100%

Comment

• becik
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzi
          Dziś możemy stwierdzić z całą stanowczością, że będziemy na 100%
          My też W razie czego dzwońcie do M. ja zgubiłem swoją komórkę
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Na świeżo
            1. kiepska organizacja jeśli wchodzi na wpuszczanie ludzi na teren parku, prawie 1,5 godziny czekania
            2. jako support - Armia, prawie 1,5 godziny grania, podobała mi sie tylko ich wersja "Warszawskie dzieci..." reszta to cała znana Armia i odgrzewane kotlety, słuchania przez 25 lat "Jeżeli" to już stanowczo za dużo. Panie Budzyński, chyba czas pomyśleć o emeryturze
            3. No i wreszcie Apocalityca, która w dwójnasób wynagrodziła czekanie i Armię. Cóż więcej można napisać niż to, że koncert był fenomenalny.

Comment

• Cooper
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6057

Niestety nie było najmniejszych szans na moje stawiennictwo na owym koncercie ale z drugiej strony zaciekawił mnie ten, chyba , śmiały dobór owego wykonawcy do jakby nie było programu MPW.
              Mi Apocaliptyca do tej pory kojarzyła sie z mrocznymi ubranymi na czarno długowlosymi kolesiami z zimnej Finlandii grającymi jakby nie było heavy metal choć na nietypowych dla tej muzy instrumentach. Miałem raz okazje oglądać ich gdy "sapali" ( support'owali) koncert Metallicy na stadionie Gwardii ale teraz nie wyobrażam sobie jakie kawalki mogli zagrać na muzealnym dziedzińcu Podobno mieli zagrać jakiś cover piosenki związanej z powstaniem ale np ich wersja "Warszawske dzieci pójdziemy w bój" z kręceniem herami czyli tzw headbanging wydaje mi sie hmmmm.... nazwijmy to umownie bardzo orginalna
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Bardzo dobry koncert, nie wiedziałem, że grają z garkami! W zasadzie normalne metalowe granie, tylko zamiast gitar wiolonczele.

Coveru powstańczej piosenki nie zarejestrowałem, ale może źle słuchałem.

Cooper, ogólnie w czym problem ? W powstaniu walczyła młodzież, koncert był młodzieżowy, publiczność była młodzieżowa. Wszystko się zgadza. Świetna odmiana od oficjalnych uroczystości pod krawatem.

Comment

• zythum
                  • 2001.08
                  • 8305

Czasowo dałbym radę na styk ale sił brakło po calym dniu na słońcu i podróży w korku z nad Zalewu. Po przyjechaniu do domu po prostu padłem spać
                  To inaczej miało być, przyjaciele,
                  To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                  Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                  Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                  Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                  Królowie banków, fabryk, hut
                  Tym mocni są, że każdy kradnie
                  Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                    Podobno mieli zagrać jakiś cover piosenki związanej z powstaniem ale np ich wersja "Warszawske dzieci pójdziemy w bój" z kręceniem herami czyli tzw headbanging wydaje mi sie hmmmm.... nazwijmy to umownie bardzo orginalna
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                    Coveru powstańczej piosenki nie zarejestrowałem, ale może źle słuchałem.
                    "Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój" zagrała Armia, a nie Apocaliptyca, na samym początku koncertu.

Comment

• Cooper
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6057

No tak bywa jak sie słucha na odległość newsów - widać poprzekręcałem Myślałem że to futrzaki z Finlandii mają zagrać swoją wersję powstańczego utworu a nie Armia.
                      Problem jedyny jest taki że nie mogłem tego obejrzeć i usłyszeć własnousznie.
                      Chyba już stary się zrobiłem i nie nadążam...
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

Powiem w skrócie: to najlepszy koncert, na jakim udało mi się być w ciągu ostatnich dziesięciu lat, do tego jedyny, na którym widziałam, co się działo na scenie.
                        Kto nie dotarł, niech żałuje!

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

parę klipów z koncertów na you tube, Cooper, teraz możesz mieć jakie takie zdanie czy byli warci obchodzić 64 rocznice PW czy nie

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Comment

Przetwarzanie...
                          X