Dazkarieh to Portugalski zespół grający mieszankę ludowej muzyki, irlandzkiej, afrykańskiej, dawnej, rocka... Bardzo interesujący. Koncert odbywa się w ramach festiwalu transVOCALE. Poważnie rozważam wyjazd na koncert. Może ktoś jeszcze byłby zainteresowany?
Dazkarieh, 2008.11.14, Słubice, Słubicki Miejski Ośrodek Kultury
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
-
Channel: Pomorskie
2025-02-11, 20:31 -
-
E: 12, 5%
A: 4, 7%
Firmowy kapsel, butelka jak na fotce, na kontrze "skala" na której umieszczono parametry: słodowość, goryczka i - Bóg raczy wiedzieć, co to jest i w jakich jednostkach się to mierzy - pijalność.
Piwo o barwie ciemnego brązu do czerni, kolor nieprzejrzysty,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-09, 18:14 -
-
No właśnie, czy ktoś z Was zna albo bywał w Ośrodku Wypoczynkowym Browarów Warszawskich nad jeziorem Sasek Wielki, koło Szczytna?
Ja spędzałem tam każde wakacje, miesiąc lub dwa, od co najmniej 1982 roku aż po zakup ośrodka przez Państwa Nowakowskich - piekarzy. Sentyment...-
Channel: Historia
-
-
Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....-
Channel: Śląskie
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.