wielu rzeczy bym nie chciał a i w tym tej by obie imprezy były w jednym terminie. koniec.
Festiwal Piwa we Lwówku?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi(...) a po dobrych połowach część kolegów kolekcjonerów będzie popijało tyskie z puszki lub wyciągnie flaszkę czystej (co jest bardzo praktykowane, niestety).Last edited by becik; 2009-06-23, 13:57.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziI nie uważasz, że to jest patologia?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziDla mnie jest
Żeby nie rozpoczynać "pyskusji", profilaktycznie - szacun dla wielbicieli kocich sierściuchów i zdrowie .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziMoje stwierdzenie było cytatem ze znanej komedii. Jeszcze profilaktycznie dodałem na końcu słoneczko. W moim zamierzeniu miało być żartem i w mojej ocenie nim było.
A tekst "Może pogoda Ci szkodzi?" był po prostu chamski.
Jeśli tak go odebrałeś to przepraszam, chciałam tylko podkreślić, że Twoja "logika" jest jakby nietenteges i że zaczyna mnie wnerwiać
A co do tych imprez: nie liczcie na to, ze Żywiec zrezygnuje z tego, czego się dorobił i ograniczy się do giełdy kolekcjonerskiej.
Natomiast Festiwal we Lwówku ma szansę na stanie się ważną imprezą nie tylko dla regionu, ale w skali kraju, czego jako miastu im życzę.
Moje osobiste odczucia są takie, że też wolę małe imprezy Ale jeśli chcę, żeby Warsztaty we Wrocku się rozwijały, to też czeka mnie reorganizacja i ukomercyjnienie imprezy (nie, nie zaproszę koncernów), chociaż wcale nie mam na to ochoty. Ale jeśli tego nie zrobię, to impreza zacznie przygasać. To samo jest z innymi imprezami, niestety, taka kolej rzeczy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziTrochę pasuje mi to jak pięść do nosa kiedy osoby bojkotujące Żywiec uczestniczą w imprezie firmowej przez koncern. Gdzie tu logika?
Impreza jest dobra z punktu widzenia promocji kultury piwnej (już pomińmy milczeniem to łojenie wódy), więc nie widzę powodu, żeby ją bojkotować. Przecież nikt nie psioczy na koncerny za samą koncernowość, tylko za konkretne działania. A kierunek rozwoju giełdy żywieckiej (konkurs piw domowych, sporo piw z polskich browarów do spróbowania) jest bardzo dobry.
I też chciałbym, aby w przyszłości termin giełdy nie pokrywał się z imprezą lwówecką, bo z chęcią zjawiłbym się w obu miejscach. Festiwal w Lwówku okazał się sukcesem, ale to była dopiero pierwsza edycja, więc też radziłbym poczekać z wysnuwaniem kategorycznych wniosków (i rzucaniem średnio pasujących cytatów ).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziWobec powyższego może lepiej aby były dwie imprezy w jednym terminie, wszak impreza w Żywcu to przede wszystkim giełda kolekcjonerska, a impreza w Lwówku to festyn piwny. Giełda w późniejszym czasie rozeszła się trochę na boki. W tym wypadku kolekcjonerzy będą w Żywcu, a degustatorzy i amatorzy "niekoncernówki na co dzień zwalczający m.in Żywiec" w Lwówku.
Trochę pasuje mi to jak pięść do nosa kiedy osoby bojkotujące Żywiec uczestniczą w imprezie firmowej przez koncern. Gdzie tu logika?
Żywiec to dla mnie przede wszystkim Konkurs Piw Domowych. Nawet w tym roku nie obszedłem giełdy, także nawet nie jestem pewień czy ona wogóle była.
A to musi być jakas logika w tym, że piwowarzy domowi uczestniczą w imprezie organizowanej przez Żywiec???
Według twojej logiki nie powinienem wysyłać piw na konkurs do Żywca, bo nie piję piw koncernowych.
To jest dopiero patologia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPrzecież nikt nie psioczy na koncerny za samą koncernowość, tylko za konkretne działania.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA kierunek rozwoju giełdy żywieckiej (konkurs piw domowych, sporo piw z polskich browarów do spróbowania) jest bardzo dobry.
Co do sensowności organizowania imprez w tym samym terminie, to jest to zwykłe bicie piany. I naprawdę dziwię się, że koledzy nie potrafią popatrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa.
*czy nie zastanawia was ta zbieżność.
Comment
-
-
Otrzymałem zaproszenie przed imprezą jeszcze zanim znany był termin. Zaproszenie dotyczyło możliwości zaprezentowania BrowarBizu, piwowarów domowych, poczynienia pokazu warzenia itp. Zakładam że inne "frakcje" piwne takie zaproszenie również otrzymały. Sugerowałem by nie wcelowano się termin Giełdy Żywieckiej bo będzie trzeba wybierać między jednym a drugim. Jednak ustalono że będzie w tym samym czasie. Ja już byłem zaangażowany m.in. w kwestie KPD, obecnością BrowarBizu w czasie giełdy i w kilka spotkań.
Z miłą chęcią urozmaicilibyśmy ofertę Festiwalu w Lwówku o wcześniej wymienione sprawy jeśli terminy by się nie pokrywały.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Gdybym akurat nie był na urlopowym wyjeździe to na pewno pojawiłbym się w Lwówku. Do Żywca w ogóle mnie nie ciągnie i myślę, że sporo takich osób w okolicy (Dolny Śląsk) znalazłoby się jeszcze. Festyn piwny jest dla zwykłych ludzi którzy niekoniecznie się na piwie znają, ale je lubią i ew. szukają innych smaków. Giełda i spotkanie piwowarów jest dla konkretnej grupy osób.
Moim zdaniem wspólny termin dla obu imprez nie jest problemem dla większości ich uczestników. Jednak zmiana terminu na niekolidujący jest dla mnie tak samo akceptowalny czyli obojętny. Jak będę miał czas następnym razem to z chęcią pojadę do Lwówka.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziNa pewno warta zakupienia jest książka Eugeniusza Braniewskiego: Piwowarstwo Lwówka Śląskiego. Rzetelnie opisana jest cała historia browaru, łącznie z indeksem wszystkich piw warzonych w Lwówku od 1945 r., wielkością zatrudnienia, wszystkimi właścicielami, prezesami, dyrektorami i wieloma innymi ciekawymi informacjami przedstawianymi w oparciu o materiały źródłowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AdamP Wyświetlenie odpowiedziA może ktoś mi podpowie, gdzie i jak mogę kupić tę książke, bo jakoś google nie chce mi w tym pomóc!Dick Laurent is dead.
Comment
-
Comment