Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Festiwal Piwa we Lwówku?
Collapse
X
-
-
Właśnie się dowiedziałam, że potwierdziły na 100% swoją obecność następujące polskie browary, kolejność przypadkowa:
- Namysłów
- Perła
- Kormoran
- Ciechan
- Jagiełło
- Janów Lubelski
- Koreb
- Krajan
- Staropolski
- Zodiak
- Konstancin
No, Panie i Panowie - będzie co pić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie się dowiedziałam, że potwierdziły na 100% swoją obecność następujące polskie browary, kolejność przypadkowa:
- Namysłów
- Perła
- Kormoran
- Ciechan
- Jagiełło
- Janów Lubelski
- Koreb
- Krajan
- Staropolski
- Zodiak
- Konstancin
No, Panie i Panowie - będzie co pićLast edited by VanPurRz; 2009-06-04, 13:53."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPo cichu liczyłem, ze będa to browary resturacyjne. Ale i tak fajnie, że coś się rusza z festiwalami piwnymi w Polsce.
Comment
-
-
Lista jest znakomita Może już jakiś browar sie zainstaluje we Lwówku już w piątek
Comment
-
-
Delikatnie się przypominam, mam jedno miejsce w aucie. Wyjazdw piątek o 4 rano z Gdyni do Lwówka przez Niemcy (ok.10 browarów do zobaczenia.). Aha mam jedno wolne miejsce w pokoju hotelowy we Lwówku. Powrót w niedziele przez Zieloną Górę (Haust) i Poznań (Brovaria).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziCiekawe, skąd pomysł z restauracyjnymi - od samego początku ani o tym mowy nie było, ani takich zamiarów."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Na oficjalnej stronie Lwówka pojawiło się w końcu oficjalne zaproszenie na festiwal.
Przewidywany jest udział szesnastu browarów z Polski i Czech.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziLista jest znakomita Może już jakiś browar sie zainstaluje we Lwówku już w piątek
Comment
-
-
Jakby, co będziemy pod małej wycieczce po Niemczech. Można by było zakupić z dwie beczułki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziPrzewidywany jest udział szesnastu browarów z Polski i Czech.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziPlany sa wielkie,oby się nie skończyło jak to zawsze w Polsce czyli na 2-3 browarach.
Comment
-
-
No ja mam nadzieje że impreza będzie przednia w końcu z kolegą WesTomem specjalnie nocleg załatwialiśmy... ale w Jeleniej Górze dopiero znalazłem, fakt we Lwówku słaba baza noclegowa jest, powinni to poprawić, ale ważne że w ogóle udało coś się załatwić tak się zastanawiam czy w ogóle będzie pierwsza warka z Lwówka"Choć na piwko na przeciwko, tam jest mały bar, wypijemy tam piwko sam na sam"
Comment
-
Comment