Festiwal Piwa we Lwówku?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lwowekslaski
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.08
    • 88

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak w ogóle śmiecie podważać wiarygodność informacji z www.lwowekslaski.net

A tak poważniej - z sobotniej informacji na tym portalu wyczytałem, że było 16 browarów z Polski, Czech i Niemiec. W jednym zdaniu dwie rażąco nieprawdziwe informacje. Zwróciłem na to uwagę i dziś dostałem PW na browar.bizie od użytkownika "lwowekslaski" (jednocześnie "redaktora" portalu lwowekslaski.net), że jestem płytki i mam płytkie informacje

Portal ten nie jest oficjalną stroną miasta, a jedynie prywatną strona o mieście. No i nie jest to pierwszy przypadek podawania nieprawdziwych lub niepełnych informacji.
    Bo jesteś Kubuś płytki, urzędnik za 1,5 tysiąca palcem pisany, numer mój znasz i mogłeś zaprosić do dyskusji na żywo a tylko w komentarzach cwany lisek jesteś w dodatku na państwowym garnuszku Browarów zaproszonych było 20 udział potwierdziło 16 przyjechało chyba 10 z tego co pamiętam, nawalony byłem i tak liczyłem bo dzień szybko zakończyłem szkoda, ze cię nie spotkałem byłoby bardzo wesoło pamiętałbyś długo zapraszam 24 h na dobe do Lwówka oczywiście w którym tak sporadycznie bywasz a jak ciągniesz stawianego browara pod krukiem to po drugim już głową gwoździa w stół wbijasz mimo tego zapraszam wielkiego wrocławianina na wypidówek śląski

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzi
      nawalony byłem
      I tak ci chyba zostało - kiepską reklamę swojemu miastu robisz swoją osobą, a wiadomości warto by było po trzeźwemu zbierać.
      Last edited by Marusia; 2009-06-22, 21:20.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

nawalony byłem i tak liczyłem bo dzień szybko zakończyłem szkoda, ze cię nie spotkałem byłoby bardzo wesoło pamiętałbyś długo

hehehe, trza się nie było nwalać tylko rzetelnie opisać co i jak. A tak zachowujesz się jak Krasowski z Dziennika (pocałujcie mnie w dupe). Szkoda, że mamy tak agresywnych dziennikarzy.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• chemmobile
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.03
          • 2168

@fidoangel
          Twoja wersja prawdy jest pewnie prawdziwsza, bo ja piłem głównie Cerną Horę

@Promil03
          Na 99,9 % organizatorzy już wiedzą, że nałożyli się na imprezę w Żywcu. Taki termin wyniknął najprawdopodobniej z faktu, że Festiwal Piwa zastąpił coroczną Noc Świętojańską, która odbywała się w weekend najbliższy przesileniu letniemu, stąd sobota 20 czerwiec 2009. Ja myślę, że nikomu we Lwówku nie strzeli do głowy pomysł, aby konkurować z Żywcem. To byłoby samobójstwo, harakiri i katastrofa w jednym. Na pewno odpada lipiec, bo w połowie siódmego miesiąca roku odbywa się Lato Agatowe. Do tego trzeba uwzględnić inne imprezy w powiecie, jak niedawne Kwisonalia w Gryfowie, sierpniowy Festiwal Filmów Komediowych w Lubomierzu no i ważniejsze imprezy piwne w całej Polsce. Patrząc w kalendarium to Lwówek będzie miał niezłą zagwozdkę.

@skitof
          Ten pomysł usłyszałem w nieoficjalnej rozmowie, niestety nie pamiętam od kogo. Także, mam nadzieję, nie zostanie on zrealizowany.
          Last edited by chemmobile; 2009-06-22, 21:27.
          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

Lwowekslaski, teraz to pojechałeś. Fajnie by było jakbyś akurat nie Ty robił reklamę browarowi
            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• lwowekslaski
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2008.08
              • 88

Zaopatrzyłem się w publikację Eugeniusza Braniewskiego "Piwowarstwo Lwówka Śląskiego". Książeczka przedstawia dzieje piwowarskie miasta; opisane są m.in. czasy, kiedy nie istniały jeszcze browary działające na skalę przemysłową.
              A dlaczego nie napiszesz, że książeczka Gienia Braniewskiego na okładce przedstawia Browar z Chojnowa?Nie wiedziałeś?

Comment

• lwowekslaski
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2008.08
                • 88

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Szkoda, że mamy tak agresywnych dziennikarzy.
                Najlepszą obroną jest atak

Comment

• lwowekslaski
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.08
                  • 88

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  I tak ci chyba zostało - kiepską reklamę swojemu miastu robisz swoją osobą, a wiadomości warto by było po trzeźwemu zbierać.
                  Można powiedzieć, że to dosadne stwierdzenie tylko tak mogę rozmawiać z moim kolega Kubusiem. Myślę, ze to więcej się nie powtórzy a topór wojenny zostanie zakopany

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

Najlepszą obroną jest atak
                    Jaki atak, jeżeli napisałeś coś czego nie było?

Zastanów się nad sobą.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

A dlaczego nie napiszesz, że książeczka Gienia Braniewskiego na okładce przedstawia Browar z Chojnowa?Nie wiedziałeś?
                      Książeczka Gienia nie traktuje tylko i wyłącznie o lwóweckim browarze. Czytałeś zawartość, zrozumiałeś tytuł? Browar w Chojnowie wiele lat podlegał pod Lwówek, zatem nie widzę żadnej sprzeczności.

Nie zamierzam z Tobą dyskutować, a tym bardziej telefonować pod Twój numer. Wyjaśniłem to już na PW. Ten post pokazuje, że nie wyciągasz żadnych wniosków z naszej korespondencji. Piszesz na swoim portalu ewidentne bzdury dotyczące minionego Festiwalu Piwa. W zabawny sposób próbujesz mnie ośmieszyć na tym forum. Takim postępowaniem generujesz jedynie negatywne opinie o Lwówku Śl.

Ach.... zapomniałem napisać o jednej rzeczy dotyczącej Festiwalu. Nie wiem jak to się stało i kogo obwiniać o to, że burmistrz jako jednego z organizatorów I Lwóweckiego Festiwalu Piwa wymienił... browar.biz
                      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• lwowekslaski
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2008.08
                        • 88

Nie wiem jak to się stało i kogo obwiniać o to, że burmistrz jako jednego z organizatorów I Lwóweckiego Festiwalu Piwa wymienił... browar.biz
                        zawsze to promocja dla browar.biz

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Nie wiem jak to się stało i kogo obwiniać o to, że burmistrz jako jednego z organizatorów I Lwóweckiego Festiwalu Piwa wymienił... browar.biz
                          A dlaczego obwiniać, to żadna krzywda dla browar.biz. Raczej widzę to jako docenienie naszej roli w propagowaniu tego festiwalu na forum.

www.wrowar.com.pl

Comment

• skitof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2007.11
                            • 2485

Prowadzący wymienił browar.biz. Powiedział: "Witam na pierwszym lwóweckim festiwalu piwa zorganizowanym przez: Gminę i Miasto LŚ Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich, Bractwo Piwne -Towarzystwo Promocji Kultury Piwa i browarbiz." Za chwilę poprosił organizatorów na scenę. Niestety bez przedstawiciela browar.biz.

Comment

• Basik
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.06
                              • 1308

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              Raczej widzę to jako docenienie naszej roli w propagowaniu tego festiwalu na forum.
                              I samego browaru i nie tylko na forum
                              Właśnie przypomniał mi się pan z obcym akcentem, który dopytywał się nas, gdzie można kupić koszulki z logo Lwówek Śląski 1209, które tak ładnie prezentowaliśmy na sobie
                              Zaznaczę, że nie był on jedynym zainteresowanym, tak więc dział marketingu browaru powinien się zabrać ostro do roboty.

Comment

• Marusia
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedzi
                                Właśnie przypomniał mi się pan z obcym akcentem, który dopytywał się nas, gdzie można kupić koszulki z logo Lwówek Śląski 1209, które tak ładnie prezentowaliśmy na sobie
                                Nie dodałaś, że mówił po angielsku z obcym akcentem W sensie, że słychać było, że chyba nie angielskojęzyczny. Ale chyba nie Niemiec, bo nie pytał, czy gadamy po niemiecku.

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X