Czy ktoś ma może informację, czy w tym roku też jest planowana ta impreza iw jakim terminie?? bo w ostatnim tygodniu maja będę w Pradze i było by dobrze jakby akurat wtedy była.
Według pivni.info Festiwal się odbywa, czy dodatkowo będzie się działo coś w lokalu Zly Casy tego nie wiem.
O festiwalu piwnym to wiem i stronę znam, ale oczywiście dzięki za chęć pomocy, teraz poszukuję informacji o imprezie w lokalu Zly Casy, bo z chęcią bym obie imprezy zaliczył.
Niejako kultowy lokal z początków rewolucji piwnej w Czechach. Wcześniej zlokalizowany na Sokolskiej. Ta obecna niestety nie ma ogródka. Zajmuje miejsce w bramie, w środku jest antresola i salka w piwniczce.
Uwaga! Czynne TYLKO w dni robocze od 16 do połnocy.
Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
Całkiem spory, bo liczący 422 sztuki + duble około 30 sztuk . W skład wchodzą podstawki tylko i wyłącznie z czeskich mikrusów. Zbiór chętnie odsprzedam za rozsądną cenę
Więcej info najchętniej udzielę telefonicznie. Proszę pisać, zainteresowanym podeślę nr. telefonu.
Bar na Winogradach, jedenaście kijów, mają też jakieś jedzenie, ale jako żem obżarty jak świnia, zamówiłem sobie tylko NEIPĘ z Albrechta (przyzwoite) i Budvar 33 dla Małżonki (jeszcze nie ma dość klasyki). Mają też m.in. cydr i botaniczne gose, a w środku można kupić wino.
Comment